BiH i regija

Mikulić: Inzko je eksponent bošnjačke politike

Valentin Inzko, visoki predstavnik u BiH, čija je funkcija implementacija civilnog dijela Daytonskog mirovnog sporazuma, kazao je u intervjuu za Radio Slobodna Europa kako bh. Hrvati trebaju imati više prava.

Izbori u Mostaru: Bošnjaci tvrde da imaju 18 vijećnika, Hrvati moraju masovno izaći

Da će mostarski izbori biti klasični nacionalni popis pučanstva i posve nešto drugo u odnosu na etnički očišćene općine i gradove diljem Bosne i Hercegovine, gdje su bošnjačke, hrvatske i srpske stranke zadržale ili pak promijenile uloge, pokazala je rasprava naizgled podijeljenih bošnjačkih stranaka i blokova koji se jedino razlikuju po matematičkim izračunima hoće li bošnjačka strana imati više mandata od Hrvata.

Tegeltija potpisao: Osmica ostaje bez pristupa tajnim podacima?

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija potvrdio je da je obavijestio Ministarstvo sigurnosti BiH da je povrijeđen član 57 Zakona o zaštiti tajnih podataka BiH, te je time stavljeno u proceduru oduzimanje prava na pristup tajnim podacima direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmanu Mehmedagiću.

Cijepljenje protiv korone u FBiH bi moglo biti obavezno?

Mnoge države su pred izazovom da li trebaju građane zakonski obavezati na cijepljenje protiv korone ili ne, što je tema razgovora i zdravstvenih vlasti u BiH. Kako saznaje Klix, opcija obaveznog cijepljenja, barem u Federaciji BiH, trenutno nije isključena.

Pretplati se na ovaj RSS feed