BiH i regija

Čović s glavnim tajnikom UN-a Guterresom

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se na marginama 72. zasjedanja Opće skupštine UN-a s glavnim tajnikom te organizacije Antonijom Guterresom.

Nakon izjava Paddya Ashdowna o BiH: “I gorljivi unitaristi uviđaju kako je federalizam spas za BiH” - video

Potreba preustroja Bosne i Hercegovine na njenom daljnjem europskom putu kako bi s jedne strane ispunila načela konstitutivnosti naroda koja su i dalje tek mrtvo slovo na papiru posebice kada je riječ o hrvatskom narodu, a s druge riješila problematiku nefunkcionalnosti koja se ogleda u brojnim segmentima političkog života sve se glasnije zagovara i izvan granica BiH.

Ljubić: Belgijski model, kojeg za BiH predlaže Asdown i sam sam bezbroj puta zagovarao

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog Narodnog Sabora BiH i zastupnik u Hrvatskom saboru dr. Božo Ljubić smatra izuzetno važnim što je u tako važnoj zemlji, kao što je Ujedinjeno kraljevstvo i u tako važnoj instituciji, kao što je Dom lordova raspravljano o BiH, pri čemu je bivši visoki predstavnik u BiH lord Paddy Ashdown kazao upravo ono na što već godinama upozoravaju hrvatski političari u BiH, da je Bosna i Hercegovina disfukcionalna država i da će se raspasti bez ustavnog preuređenja. Uz to, lord Ashdown kao riješenje za BiH predložio je belgijski model, kojeg godinama predlažu upravo Hrvati.

Pretplati se na ovaj RSS feed