BiH i regija

Dug Federacije smanjen za 114 milijuna KM

Federalna vlada se upoznala s izvješćem o dugu za treći kvartal 2018. godine, koje će biti objavljeno na web stranici Federalnog ministarstva financija, te proslijeđeno Parlamentu FBiH radi informiranja.

Željko Komšić nije hrvatski član Predsjedništva za sve tri općine Županije Posavske!

“Za nas Željko Komšić nije hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine kojeg su izabrali Hrvati. Smatramo, kao i druge općine s većinskim hrvatskim stanovništvom, da su u Predsjedništvu BiH izabrana dva bošnjačka člana, odnosno da je Komšić izabran bošnjačkim glasovima na poziciju koja pripada Hrvatima”, stoji u očitovanju  načelnika Općine Odžak Jakova Ivankovića, načelnik Općine Orašje Stanka Vincetića i načelnik Općine Domaljevac-Šamac Maria Jurkića portalu Vrisak.info.

Iz ureda Federiche Mogherini ponovljeno: riješiti pitanje reforme izbornog zakona u BiH

Prisjetimo se da su u zajedničkoj izjavi od 8. Listopada Mogherini i Hahn izrazili su očekivanje da će svi politički lideri pristupiti procesu formiranja vlasti na svim nivoima tako što će konstruktivno raditi zajedno u interesu građana, ističući kako je važno ubrzo konstruirati Dom naroda Parlamenta FBiH u skladu sa odlukama Ustavnog suda BiH.

Grubeša odgovorio Osmanoviću: “Na nedopušten način diskreditira se institucija na čijem čelu je Hrvat”

Josip Grubeša, ministar pravosuđa BiH, je otvoreno pismo Adilu Osmanoviću  uputio je otvoreno pismo Adilu Osmanoviću, ministru civilnih poslova BiH. Grubeša, između ostalog, Osmanovića proziva za izvaninstiucionalno djelovanje zbog javnog pozivanja Pravobraniteljstva BiH da pokrene  proceduru zaustavljanja izgradnje Pelješkog mosta pred Međunarodnim sudom u Hamburgu. 

Pretplati se na ovaj RSS feed