BiH i regija

Džaferović: Hrvatski sabor se grubo miješa u unutarnja pitanja BiH

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao je da se usvajanjem Deklaracije o položaju hrvatskog naroda u BiH Hrvatski sabor grubo miješa u unutarnja pitanja i iskazuje nepoštivanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Dodik: Takozvana vojska Kosova – izravan udar na stabilnost u regiji

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je “usvajanje seta zakona kojima se uspostavlja takozvana vojska Kosova izravan udar na mir i stabilnost ne samo Srbije, već cijele regije, i to nikako ne može biti dobra vijest ni za Republiku Srpsku ni za BiH”.

Ljubić: Deklaracija je pomak u razumijevanju situacije u kojoj se nalaze Hrvati u BiH

Hrvatski sabor je s 81 jednim glasom za, 4 suzdržana i 11 glasova protiv usvojio Deklaraciju o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini na prijedlog Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske kojim predsjeda zastupnik HDZ-a Božo Ljubić. On je kazao da Deklaracija označava pomak za Hrvatski sabor u razumijevanju situacije u kojoj se nalazi hrvatski narod u BiH. Također, ocijenio je jadnim da je  dio SDP-a, uvjetovao usvajanje Deklaracije priznavanjem da je Hrvatska komadala Bosnu i Hercegovinu, dijelila je i sudjelovala u njenoj  dezintegraciji.

Potvrđena oslobađajuću presudu Radončiću i drugima

Apelacijsko vijeće Suda Bosne i Hercegovine potvrdilo je oslobađajuću presudu u predmetu Fahrudin Radončić i drugi. - Apelacijsko vijeće Suda BiH donijelo je presudu kojom je odbilo kao neosnovanu žalbu Tužiteljstva BiH, odbacilo kao nedopuštenu žalbu Azre Sarić i potvrdilo prvostupanjsku presudu Suda BiH - potvrdio je Feni odvjetnik Asim Crnalić.   

Plenković o BiH: U EU shvaćaju kako postoji problem i da ga se treba riješiti

Govorim vam ovo kao najveći zagovornik Bosne i Hercegovine jer nitko od vas nije se više založio za napredak BiH prema EU i to ćemo i nastaviti. Samo, signaliziramo da imamo jedan problem - ponovio je hrvatski premijer Andrej Plenković liderima ostalih 27 država članica kad je na radnoj večeri dvodnevnog sastanka Europskog vijeća u četvrtak navečer u Bruxellesu uzeo riječ i ponovo, već drugi summit EU uzastopce, upozorio na hrvatsko pitanje u BiH, piše Večernji list.

Pretplati se na ovaj RSS feed