BiH i regija

Ne može se graditi Islamski centar u Mostaru

Gradske vlasti Mostara ponovno su osporile zahtjev Medžlisa Islamske zajednice u Mostaru za gradnjom Islamskog centra u središtu grada te su odbacile zahtjev za preispitivanje uključivanja u prijepor nastao u vlasničkome sporu oko te nekretnine za koju Islamska zajednica tvrdi da je nekada bila njezina.

Stoltenberg: BiH je važan partner, NATO je tu da očuva mir i stabilnost

Drugog dana Minhenske sigurnosne konferencije predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kratko se susreo i informirao glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga o aktualnoj situaciju u vezi s usvajanjem prvog godišnjeg nacionalnog programa. U izjavi za N1, Stoltenberg je govorio o NATO putu BiH.

U BiH stiže novih 25.000 migranata!

S dolaskom proljeća BiH može očekivati novi veliki val migranata! Tijekom zimskim mjeseci, naime, migracije su se primirile, oni koji su se zaputili prema zemljama zapadne Europe privremeno su stali tamo gdje su ih snijeg i minusi zatekli. Potvrdio je to u izjavi za „Dnevni avaz“ i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Dodik: BiH se može spasiti samo unutarnjim dogovorom

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da se međunarodna situacija promijenila i da je u svijetu shvaćeno i prepoznato da BiH ne može preživjeti ukoliko ne pronađe bilo kakav kohezivni element.

Pretplati se na ovaj RSS feed