Sezonce ove godine spremni platiti i do 2000 eura mjesečno

Sezonce ove godine spremni platiti i do 2000 eura mjesečno

Poučeni prošlogodišnjim iskustvom, kada su imali velikih problema s nedostatkom radnika, hotelijeri i ugostitelji iz Hrvatske već sada krenuli su u potragu za radnom snagom u BiH za nadolazeću turističku sezonu, a spremni su radnicima platiti i do 2000 eura mjesečno.Iako je ljeto još daleko, hrvatski poslodavci, koji ove godine planiraju angažirati tisuće stranih radnika, ništa ne prepuštaju slučaju, što potvrđuju brojni portali i društvene mreže koji pršte ponudama za zapošljavanje u restoranima, kafićima i hotelima na hrvatskom primorju.

U oglasu jedne hrvatske turističke kompanije, čiji su predstavnici prije desetak dana boravili u Banjoj Luci, gdje su razgovarali sa zainteresiranim radnicima, navodi se kako je najmanja plaća koju nude 1000 eura. 

" U našim hotelima i kampovima u Poreču, Rapcu, Dubrovniku, Krku i Rabu potrebno je više konobara, kuhara, sobarica i drugog osoblja. Smještaj i topli obrok idu na teret poslodavca ",  navedeno je u oglasu.

Zanimanje za posao u kuhinji iskazao je David Štrkić koji je po profesiji kuhar. Kaže kako plaću nisu spominjali, ali, kako je čuo od drugih, nije niža od 1100 eura. Ako ga pozovu, ići će raditi, prenosi Večernji list BiH.

Pogled.ba

na vrh članka