Čistka u SDA: Iz stranke isključeni Kukićevi zastupnici i ministri u Tuzlanskoj županiji

Čistka u SDA:  Iz stranke isključeni Kukićevi zastupnici i ministri u Tuzlanskoj županiji

Deset od 13 zastupnika SDA u Skupštini Tuzlanske županije koji su glasovali za smjenu županijske vlade Bege Gutića i glasovali za novu vladu Jakuba Suljanovića, odani smjenjenom predsjedniku ŽO SDA Tuzlanske županije i dopredsjedniku SDA Mirsadu Kukiću iskljuečni su iz SDA, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Županijski odbor SDA Tuzlanske županije priopćio je da su iz te stranke isklljučeni zastupnici SDA u Županijskoj skupštni i to Narcisa Šiljegović iz Živinica, iz OO SDA Srebrenik isključeni su Mehmed Bajrektarević zastupnik u Skupštini TŽ i Jakub Suljkanović novi županijski premijer, iz OO SDA Lukavac isključeni su Suad Salibašić zastupnik u Skupštini TŽ i Enes Gegić novi ministar za pitanja branitelja u Vladi TŽ. Iz OO SDA Tuzla isključena je Slavena Vojinović nova ministrica za kulturu sport i mlade u Vladi TŽ. Iz OO SDA Gračanica isključeni su Mirza Omerdić i Demir Beganović zastupnici u Skupštini TŽ. Također su pokrenuti postupci za “utvrđivanje odgovornosti zastupnika i ministara i to Senada Alića predsjednik Skupštine TŽ ( Sapna), Huseina Topčagića ministra unutarnjih poslova u Vladi TŽ ( Gradačac), Fetaha Hujdura i Zijada Suljkanovića poslanika u Skupštini TŽ iz Kalesije i Mirsada Kukića,dopredsjednik SDA BiH, Rasima Dostovića, Mirsada Bečića, Azre Kahrimanović i Lugavić Jasmina, zastupnika u Skupštini Tuzlanske županije.

SDA Tuzlanske županije sa svim Općinskim organizacijama na području TŽ uz podršku Predsjedništva SDA BiH nastavit će na realizaciji ciljeva Stranke kako bi se sankcionirali svi oni koji rade izvanstatutarno u cilju raščišćavanja s pojedincima koji žele da SDA koriste za vlastite interese a na štetu SDA i BiH, priopćeno je iz ŽO SDA Tuzlanske županije, koja je “iskrene članove SDA” pozvala da zajedno rade u borbi za “jedinu nam BiH”.

Čelnici Kukićeve vlasti u TŽ posjetili mjesto eksplozije

Istovremeno izaslanstvo Skupštine i Vlade Tuzlanske županije, predvođena predsjednikom Senadom Alićem i premijerom Jakubom Suljkanovićem, posjetila je danas u Banovićima lokaciju gdje je u subotu u večernjim satima bačena eksplozivna naprava, na diskoteku smjenjenog dopredsjednika SDA Mirsada Kukića.

– Ministarstvo unutarnjih poslova i Uprava policije poduzimaju sve potrebne mjere kako bi se osigurala sigurnost, kako građana Banovića, tako i svih drugih građana Tuzlanske županije. Još uvijek se vodi istraga u vezi s ovim činom, a očekujemo i da vidimo kako će Tužiteljstvo okarkaterizirati ovaj akt. MUP i Uprava policije čine sve što je u našoj nadležnosti da otkrijemo počinitelje ovog djela i očekujem da to bude učinjeno brzo – rekao je ministar unutarnjih poslova Husein Topčagić, ističući da nema razloga za dalju uznemirenost građana.

Županijski premijer Suljkanović je kazao da je Vlada putem resornog ministarstva upoznata s tim događajem i poduzima sve neophodne radnje kako bi se događaj što prije rasvijetlio, a počinitelji priveli pravdi.

– Svim građanima Banovića i TŽ ovom prilikom, i našim prisustvom ovdje, želim poručiti da će Vlada poduzeti sve mjere kako bi svi naši građani bili sigurni – rekao je Suljkanović.

Upitan da prokomentira nedavne izjave da će rekonstrukcija Vlade dovesti do destabilizacije stanja u Tuzlanskoj županiji, premijer Suljkanović je kazao da to nisu dobronamjerne poruke.

– Mi ćemo, kao Vlada, osigurati financijsku stabilnost Tuzlanske županije, prije svega, a poduzimamo sve mjere da i sigurnosnu situaciju u našoj županiji zadržimo na najvišoj razini – zaključio je Suljkanović.

/HMS/

na vrh članka