Pogledajte žestoku raspravu predstavnika mladeži HDZ-a i SDA

Pogledajte žestoku raspravu predstavnika mladeži HDZ-a i SDA

Predstavnik mladeži HDZ-a Mario Mikulić i predstavnik Asocijacije mladih SDA Haris Zahiragić gostovali su večeras u emisiji 'Dan uživo' na N1 televiziji (VIDEO), a u televizijskom sučeljavanju gledatelji su mogli čuti niz optužbi i neslaganja.Na početku razgovora, oba gosta pojasnila su zbog čega su odabrali članstvo u nacionalnim strankama.

''Generalizacija nacionalnih stranaka i formulacija da su one krive za nešto, Stranka demokratske akcije je ''kriva'' za mnogo toga, prije svega je ''kriva'' što danas na ovim prostorima živi bošnjački narod, što govore bosanskim jezikom, da bosanski jezik se govori na dobrom dijelu teritorije Bosne i Hercegovine. Ja kao mlad čovjek mislim da svako od nas tko u životu ima priliku da se obrazuje treba da doprinosi ovoj državi jer puno smo je platili i skupo smo je platili. Ja sam lično po prirodi malo konzervativniji. SDA je bila idealno mjesto za mene. Moram naglasiti ulogu Alije Izetbegovića koji je moj životni uzor, koji je u momentima fašizma ostao sabran. Kao pripadnik bošnjačkog naroda zaista nemam čega da se stidim zbog toga što pripadam toj stranci'', ispričao je Zahiragić gostujući na N1 televiziji.

''Izabrao sam HDZ BiH koji ima proeuropsku i proaktivnu politiku. Mi kao mlade osobe izlažemo i svoje stavove. Kroz svoje konkretne aktivnosti koje su usmjerene ka mladima, HDZ je opcija koja okuplja narod, okuplja mlade i upravo zbog toga je HDZ moj izbor'', rekao je Mikulić, a potom je kazao da ne želi komentirati druge stranke pa time ni SDA čiji je Zahiragić član.

''Ja ne volim komentirati druge stranke, ne volim se doticati drugih stranaka. Mi imamo jasnu politiku, a ono što rade druge stranke to je njihov dio posla. Mi surađujemo sa svim strankama i nastojim da kroz svoj rad surađujem s nevladinim organizacijama i drugim strankama'', kazao je Mikulić.

Uslijedila je, potom, burna rasprava gostiju Dana uživo. Mikulić je odbio da razgovara o prošlosti, a Zahiragić je ispričao detalje s trodnevnog zasjedanja Vijeća Mladih Europske pučke stranke u Milanu.

Podsjećamo, predstavnici Mladeži HDZ-a i Asocijacije mladih SDA sudjelovali su na trodnevnom zasjedanju Vijeća Mladih Europske pučke stranke (YEPP) u Milanu o budućnosti Europe i rada u digitalnoj eri. Prvog dana zasjedanja YEPP-a rasprava je vođena o rezolucijama koje su predložile mladeži.

"Na našu žalost Asocijacija mladih SDA opterećena prošlošću predložila je rezoluciju o osuđivanju ratnih zločina na području bivše Jugoslavije s nizom pristranosti u vezi s ulogom pokojnog generala Slobodana Praljka, te HVO-a u ratu u Bosni i Hercegovini, dok su propustili spomenuti sva stradanja Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao i osuđene ratne zločince Armije BiH", navedeno je naknadno u priopćenju Mladeži HDZ-a.

Na tvrde iz HDZ-a, reagirala je i Asocijacija mladih SDA.

"Istina je da je Asocijacija mladih s dva delegata Odbora za međunarodnu suradnju sudjelovala na zasjedanju Vijeća Mladih Europske narodne stranke (YEPP) održanom od 15.02.2018. godine do 18.02.2018. godine. Također, istina je da je Asocijacija mladih, predložila rezoluciju o osuđivanju ratnih zločina na području bivše Jugoslavije i osudi veličanja ratnih zločina koja su na sceni kako u Bosni i Hercegovini, tako i u susjedstvu. U ostalom dijelu teksta, iznesen je niz neistina'', poručili su tada.

Kompletan razgovor i sučeljavanje gostiju pogledajte u video prilogu.

Pogled.ba

na vrh članka