Međugorje: Po velikoj hladnoći na skupu se okupilo 146 sudionika iz 21 zemlje

Međugorje: Po velikoj hladnoći na skupu se okupilo 146 sudionika iz 21 zemlje

U Međugorju je počeo s radom 25. međunarodni susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira i međugorskih molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje i trajat će do 2. ožujka.

Na ovom susretu, iako po hladnom i snježnom vremenu, okupilo se 146 sudionika iz 21 zemlje svijeta: Italije, SAD-a, BiH, Belgije, Nizozemske, Njemačke, Slovačke, Engleske, Irske, Austrije, Češke, Hrvatske, Švicarske, Španjolske, Rusije, Ukrajine, Latvije, Mađarske, Francuske, Poljske, Meksika…

Tema ovogodišnjeg susreta je: “Živjeti od Božje riječi – tada im otvori pamet da razumiju pisma (LK 24,45)”.

Nakon registracije i sudjelovanja na večernjem molitvenom programu dobrodošlicu je tijekom misnog slavlja iskazao nazočnima međugorski župnik fra Marinko Šakota: Dobro došli na duhovnu obnovu.

Jedan dio nije mogao doći zbog snijega i hladnoće. Moto ovog skupa je “Živjeti od Božje riječi”. Na to nas majka Marija potiče. Inače, predavač na ovoj duhovnoj obnovi je fra Marinko Šakota.
Od rujna 2010. je na službi u Međugorju kao kapelan, a od 2013. župnik župe Međugorje. Na ovom skupu je nazočno i oko 30 vodiča iz župe Međugorje te Milona von Habsburg, poznata osoba iz austrijske obitelji Habsburg, inače velika zaljubljenica u Međugorje i humanitarka koja djeluje u Udruzi Mary’s Meals, koja pomaže siromašnima. Program je započeo klanjanjem Presvetom oltarskom sakramentu, zatim je predavao fra Marinko Šakota te Danko Perutina, mostarski gvardijan. Potom je govorio poznati talijanski publicist Saverio Gaeta, prenosi vecernji.ba.

Objavio je šezdesetak knjiga, posebno obrađujući marijanska ukazanja, čudesa i pobožnosti. Surađuje s Radiom Marija i sudjeluje u TV emisijama. Sudionici svaki dan sudjeluju u večernjem molitveno-liturgijskom programu u župnoj crkvi.

Tijekom petodnevnog boravka bit će održana molitva krunice na Brdu ukazanja te Križni put na Križevcu. Susret završava 2. ožujka oko podne zaključnim iskustvom i izjavom sudionika, te svetom misom.

(www.jabuka.tv)

na vrh članka