Raguž: HDZ 1990 razgovara s alternativnim oporbenim hrvatskim političkim opcijama

Raguž: HDZ 1990 razgovara s alternativnim oporbenim hrvatskim političkim opcijama

Martin Raguž, izaslanik HDZ-a 1990, kaže kako još nije donijeta konkretna odluka o tome hoće li HDZ 1990 imati kandidata za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH.

– Sva ta pitanja jesu na stolu, ali nije donijeta nijedna konkretna odluka, s obzirom na neizvjesnost po pitanju Izbornog zakona, kako će on izgledati i hoće li se uopće doći do promjena. Dok se rasplet oko Izbornog zakona ne dogodi, a to je u narednih mjesec i pol, konkretne odluke o kandidaturama se neće donositi. Ono što je izvjesno je da HDZ 1990 razgovara s alternativnim oporbenim hrvatskim političkim opcijama, rekao je Raguž u intervju sarajevskom “Oslobođenju”.

Ističe da o svojoj kandidaturi još nije razmišljao.

– Osobno o kandidaturi još nisam razmišljao, morao bih s obitelji žestoko to podijeliti. Imao sam i ozbiljne zdravstvene probleme. Ne bih pobjegao od odgovornosti ako bi to značilo otklon od ovih odnosa, a ako bi se to događalo u ovim odnosima Čović – Komšić, to me iskreno ne zanima, kaže Raguž, između ostalog.

U intervjuu za današnje izdanje Oslobođenja Raguž je govorio i o Izbornom zakonu BiH i HNS-u, kao i o tome je li BiH napravila napredak na putu ka EU.

/HMS/

 

na vrh članka