Uskrs radio ljubuski2xl

Potpredsjednicu VSTV Ružicu Jukić čuva policija

Potpredsjednicu VSTV Ružicu Jukić čuva policija

Potpredsjednica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTS) BiH Ružica Jukić dobila je po nalogu Tužiteljstva BiH stalnu policijsku zaštitu u koju su uključeni i pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, saznaje “Glas Srpske” u VSTS-u.

Policijska zaštita određena joj je nakon što je ona Tužiteljstvu podnijela prijavu zbog prijetnji, uvreda i kleveta koje su joj uputili članovi “Facebook” grupe pod nazivom “Hapsi! Mektiću, samo hapsi!”.

– Mislim da je netko organizirao ovu grupu s ciljem da sruši VSTS i ocrni mene, predsjednika VSTS-a Milana Tegeltiju i druge članove. S obzirom na to da sam protiv ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića podnijela tužbu za klevetu, mislim da je ta grupa organizirana da bi izvršila pritisak na sud i na mene s ciljem da povučem tužbu – navela je Jukić u prijavi i zatražila da Tužiteljstvo sasluša osobe koje su na Facebooku iznosile prijetnje.

“Glas Srpske” objavio je u četvrtak da je Jukić za prijetnje optužila članove Facebook grupe, a u petak su na taj tekst reagirali iz Pokreta “Treći blok” navodeći da je Jukić rekla da joj prijete iz tog pokreta i da zbog toga traže njenu ispriku.

U tekstu je navedeno da je član Facebook grupe Helena Polić-Gojković objavila u toj grupi link teksta objavljenog na portalu Pokreta “Treći blok” u kome se spominju Jukić i Tegeltija.

U “Trećem bloku” kažu da tvrdnja Ružice Jukić da je Polić-Gojković njihov član nije točna, te da je iznijela osobni, a ne stav pokreta za što nije ni ovlaštena.

/HMS/

na vrh članka