Gospa u Međugorju: Apostoli moje ljubavi, morate očistiti svoja srca - video

Gospa u Međugorju: Apostoli moje ljubavi, morate očistiti svoja srca - video

Na Uskrsni ponedjeljak, 2. travnja 2018. u jutarnjim satima je vidjelica Mirjana Dragičević Soldo imala mjesečno Gospino ukazanje kod Plavog križa. Na ukazanju je nazočilo tisuće hodočasnika iz svih krajeva svijeta, a evo Gospine poruke preko Mirjane.

"Draga djeco, po velikoj ljubavi Nebeskog Oca uz vas sam kao vaša majka, a vi uz mene kao moja djeca, kao, apostoli moje ljubavi koje neprestano okupljam oko sebe.
Djeco moja, vi ste ti koji se uz molitvu trebate u potpunosti predati mome Sinu, da ne živite više vi već moj Sin u vama.
Tako da svi oni koji ne poznaju moga Sina vide Ga u vama i požele upoznati Ga.

Molite da u vama vide odlučnu poniznost i dobrotu, spremnost na služenje drugima.
Da u vama vide da srcem živite svjetovni poziv u zajedništvu s mojim Sinom.
Da u vama vide blagost, nježnost i ljubav prema mome Sinu kao i prema svoj braći i sestrama.
Apostoli moje ljubavi, morate mnogo moliti, očistiti svoja srca da biste prvo vi hodali putem moga Sina, da biste vi bili pravednici povezani s pravednošću moga Sina.

Djeco moja, kao moji apostoli, morate biti ujedinjeni u zajedništvu koje proizilazi iz moga Sina, da moja djeca koja ne poznaju moga Sina prepoznaju zajedništvo ljubavi i požele hodati putem života, putem jedinstva s mojim Sinom.
Hvala vam!"

I ove se godine za Uskrs u Međugorju okupio veliki broj hodočasnika koji su u zajedništvu sa župljanima sudjelovali u liturgiji Vazmenoga trodnevlja. Tijekom ovih dana u Međugorju su boravili hodočasnici iz Austrije, Njemačke, Poljske, Češke, Mexica, Francuske, Italije, Irske, SAD-a, Kolumbije, Argentine, Ukrajine, Španjolske, Libanona i Slovačke te dakako BiH i Hrvatske.

Na Veliki Četvrtak poslije podne hodočasničke su skupine bogoslužje slavile na raznim jezicima. Misu Večere Gospodnje u župnoj crkvi na hrvatskom jeziku predslavio je fra Slavko Soldo. Nakon euharistijskog slavlja mnogi su vjernici ostali u tihoj molitvi u crkvi.

Na Veliki petak prije podne hodočasnici su molili Križni put na Križevcu po jezičnim skupinama. Molitvu Križnog puta u 11 sati na hrvatskom jeziku predvodio je fra Marinko Šakota. Brojni su se hodočasnici od rane zore do kasne večeri i osobno uspinjali na Križevac. Obredi Velikog Petka su se na raznim jezicima slavili tijekom poslijepodneva, a na hrvatskom jeziku u 18 sati. Predslavio ih je fra Zvonimir Pavičić.

U poslijepodnevnim satima na Veliku Subotu su razne jezične skupine slavile liturgiju riječi, da bi se u 21 sat navečer pridružile župljanima na Vazmenom bdijenju koje je predslavio župnik fra Marinko Šakota. Uskrsni hvalospjev pjevao je fra Perica Ostojić. Tijekom cijelog Velikog tjedna domaći, ali i inozemni svećenici, proveli su velik dio dana u ispovjedaonicama. 

 

MISIJA / MEDJUGORJE-INFO

Video sadržaj

na vrh članka