Akcija "Gabela": Uhićene dvije osobe, pronađena droga, oružje, novac…

Akcija "Gabela": Uhićene dvije osobe, pronađena droga, oružje, novac…

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su dana 12.4.2018. godine, nakon provođenja istrage pod nadzorom Županijskog Tužiteljstva Sarajevske županije, realizirali su operativnu akciju kodnog naziva „Gabela”, u vezi s neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga, priopćeno je iz SIPA-e.

Po naredbama Županijskog Suda u Sarajevu izvršeni su pretresi objekata na tri lokacije na području Sarajeva i tom su prilikom pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: – Dvije PVC vrećice bijele praškaste tvari koja izgledom podsjeća na opojnu drogu „Speed“ u neto iznosu od 126,3 grama; – 22 posebno pakirana paketića sa sadržajem koja izgledom podsjeća na opojnu drogu “Marihuanu“ u neto iznosu od 27,1 grama; – Dvije stabljike koje izgledom podsjećaju na opojnu drogu „Kanabis“; – Jedna staklena tegla sa suhom zeljastom tvari koja izgledom podsjeća na opojnu drogu „Skank“; – PVC vrećica u kojoj se nalazi mješavina duhana i suhe zeljaste tvari koja izgledom podsjeća na opojnu drogu „Skank“ cca. 0,5 kg; – Oprema za laboratorij u kojem se uzgaja opojna droge „Skank“ (ventilatori, izdušne cijevi, lampe, grijalice i transformatori); – Digitalna vaga marke „Campy“; – Boca s nepoznatom tekućinom, s natpisom „Metanol“; – PVC vrećica s nepoznatom bijelom praškastom tvari; – Vatreno oružje – automatatska puška MP40, sa pripadajućim okvirom u kojem se nalazilo devet metaka kalibra 9 mm, – Ručna bomba crne boje – Okvir za pištolj s pet metaka kalibra 7,65 mm; – Novac u iznosu od 400.00 KM;

– Mobilni telefon marke Samsung C5 zlatne boje s dvije kartice.

Prilikom realizacije navdene operativne akcije na području grada Sarajeva uhićene su dvije osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Uhićene osobe privedene su u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predane Županijskom tužiteljstvu SŽ na daljnje postupanje, priopćeno je iz SIPA-e.

/HMS/

na vrh članka