Njemački mediji - Volkswagen špijunirao Prevent i Hastore

Njemački mediji - Volkswagen špijunirao Prevent i Hastore

Kada je 2016. Prevent grupacija zaustavila isporuke Volkswagenu, kompanija je pretrpjela milijunski gubitak.

Sudeći prema izvještajima njemačkih medija, ovaj automobilski div okrenuo se tada krajnje upitnim metodama djelovanja. Navodno, Volkswagen grupa špijunirala je dobavljača Prevent, izvještava “Bild am Sonntag“. Prema izvoru iz odvjetničkog ureda Hogan Lovells, od ožujka 2017. godine angažirali su berlinsku zaštitarsku firmu kako bi dobili informacije o ukupno 37 ''ciljanih osoba'', prenosi portal Biznis info.

Među njima su bili članovi obitelji vlasnika, nekoliko rukovoditelja podružnica i tri odvjetnika iz grupe kompanija. Kako list dalje izvještava, privatni istražitelji su također posjetili nekoliko adresa i dokumentirali svoja zapažanja u dosjeima. Proces je u VW-u vođen pod šifrom ''Vojvoda''.

Dobavljač Prevent je u kolovozu 2016. godine ušao u vrlo neugodan spor sa VW-om. Zbog velike narudžbe koja je otkazana, dvije njemačke podružnice Prevent grupe privremeno su zaustavile isporuke Volkswagen grupaciji u kolovozu. Kao rezultat toga postrojenja u Wolfsburgu i Emedonu danima su mirovala a Volkswagen je pretrpio milijunsku štetu.

''Sve je urađeno transparentno. Prema našim saznanjima, sve pretrage u vezi s dobavljačem provedene su u skladu sa zakonskim propisima'', kazao je glasnogovornik Volkswagena na upit o praćenju članova porodice Hastor i uprave grupacije.

Novi šef Volkswagena Herbert Diess trebalo bi se odmah da uključiti u korporativnu reviziju kako bi razjasnio kako je vođen ovaj proces. ''Ukoliko ovi navodi budu potvrđeni, očekujemo da se novo rukovodstvo Volkswagena jasno distancira od takvih poslovnih praksi u budućnosti'', kazao je glasnogovornik grupacije Prevent.

Izvor: Bljesak.info

na vrh članka