Mostarski studenti se vratili s Građevinijade u Bugarskoj

Mostarski studenti se vratili s Građevinijade u Bugarskoj

Studenti Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili su 45. Građevinijadu koja se ove godine održala u Sunčevu Bregu u Bugarskoj u periodu od 2. do 7. svibnja 2018.Naši studenti već duži niz godina putuju na Građevinijadu gdje pokažu svoje sportske talente i sudjeluju na kvizovima znanja.

Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru na građevinijadi predstavlja mali fakultet i svaka naša nagrada vrijedi ovog putovanja. Četrdesetak studenata predstavilo je grad Mostar na svim kvizovima iz znanja i u 8 sportskih natjecanja. 

U velikoj utrci s preklapanjem vremena održavanja sportskih natjecanja i kvizova ekipa GFMO ipak je osvojila drugo mjesto u kvizu iz Hidrotehnike i četvrto mjesto iz Prometnica. Umor studenata se najviše osjetio u sportu posljednjeg dana natjecanja kad su se održavala polufinala i finala u muškom nogometu,ženskoj košarci i ženskom rukometu. U nogometu i košarci zauzeli smo tek četvrto mjesto ali su se naše borbene djevojke domogle drugog mjesta u ženskom rukometu.

Ponosimo se na naše trofeje u nadi da će sljedeće godine više studenata krenuti na Građevinijadu i vratiti se s još više pehara.

Važno je napomenuti da naši studenti ne bi mogli sudjelovati na ovom natjecanju bez svojih sponzora. 

Posebno se želimo zahvaliti Studentskom Zboru Sveučilišta u Mostaru na čelu sa predsjednikom Markom Džojićem koji su nas podržli novčano ali su ustupili i svoje prostorije za pripremu samog natjecanja.

Studentske projekte i putovanja uvijek podupire građevinska firma Hering kojoj se posebno zahvaljujemo ovim putem, zatim poduzeće Binvest koje studentima u svim projektima pomaže. Za nas su uvijek tu i firme Kror, Keš, Pavković Paneli i Drugi Način. U organizaciji same Građevinijade 2018.godine podržali su nas i Autosalon Kramar, Grafotisak, GP Barbarić, ArchArt, Lager d.o.o., Restoran Staza Blidinje, Škutor d.o.o., Nevals d.o.o., Lumen d.o.o., GM Gratis, Lignum d.o.o. i tisak Olovka, stoji u priopćenju. 

Pogled.ba

na vrh članka