Wigemark: Impresioniran sam dinamikom lokalnih zajednica, a Široki Brijeg prednjači u razvitku

Wigemark: Impresioniran sam dinamikom lokalnih zajednica, a Široki Brijeg prednjači u razvitku

U okviru projekta “Lokalna zajednica prEUzima inicijativu” danas se u Širokom Brijegu održava javna tribina na kojoj će, uz građane, govoriti i Lars Gunnar Wigemark te veleposlanik Poljske u BiH Andrzej Krawcyzk.

Nakon obraćanja poljskog veleposlanika Andrzeja Krawcyzka koji je kazao kako Široki Brijeg smatra duhovnim glavnim gradom Hrvata u BiH medijima se obratio i Wigemark.

– Dobar dan svima, zadovoljstvo mi je biti u Širokom Brijegu povodom aktivnosti koje provodimo u lokalnim zajednicama. Cilj je razgovor s običnim ljudima, građanima, načelnicima i gradonačelnicima, a evo danas se, nažalost, nismo sreli s gospodinom Kraljevićem jer ima ranije preuzetih obveza, rekao je na početku svog obraćanja u Širokom Brijegu Wigemark, piše Dnevnik.ba.

– Lokalne zajednice su one koje će imati najveće koristi od EU integracija, nisu razlozi samo predpristupna sredstva i fondovi nego i to što će lokalne zajednice vidjeti i korist u oblastima školstva i zdravstva, a to će pomoći i ljudima da ostanu živjeti ovdje, tvrdi Wigemark.

– S nama su danas u društvu i različiti eksperti i konzultanti, ljudi koji imaju iskustva po pitanju eu integracija. Moram spomenuti da bi okviru inicijative trebali vidjeti konkretnije rezultate onoga sto smo radili u oba entiteta, još bih napomenuo i da sam impresioniran kad vidim dinamiku lokalnih zajednica u BiH, a poznato je da Široki Brijeg prednjači u razvitku kad su u pitanju općine u BiH, zaključio je Wigemark u svojem uvodnom obraćanju na početku javne tribine kojih je planirano 15 na razini općina u BiH.

/HMS/

na vrh članka