Europska komisija proslijedila dodatna pitanja BiH

Europska komisija proslijedila dodatna pitanja BiH

Direkcija za europske integracije priopćila je da je Europska komisija danas proslijedila dodatna pitanja u svrhu pripreme mišljenja o zahtjevu BiH za članstvo u EU.

U priopćenju Direkcije se navodi da dodatna pitanja čine 20 posto pitanja iz Upitnika dostavljenog u prosincu 2016. godine. Sličan omjer dodatnih i pitanja u Upitniku imale su i države u regiji.

Dodatna pitanja na engleskom jeziku dostupna su na web lokaciji VIDEO

Kako je priopćeno, najviše dodatnih pitanja (106) odnosi se na politički kriterij, dok je u ekonomskom kriteriju Europska komisija postavila 33 dodatna pitanja. Slijede poglavlje 19. Socijalna politika i zapošljavanje (43), poglavlje 14. – Transportna politika (39), te poglavlje 26. – Obrazovanje i kultura (36)…

Prva aktivnost Direkcije za europske integracije bit će prevod dodatnih pitanja sa engleskog jezika. Nakon toga će ona biti unesena u informacijski sistem za podršku pripremi odgovora na Upitnik, a zatim će nadležne institucije pripremati doprinose za cjelovite odgovore Bosne i Hercegovine – navodi se u priopćenju.

Dodaje se da će u nastavku realizacije ovog posla, doprinose nadležnih institucija tehnički finalizirati radne grupe i po potrebi ostala tijela u sistemu koordinacije procesa europskih integracija.

Svrha dodatnih pitanja je da pojasne prethodno dostavljene odgovore, konstatuju promjene u odnosu na odgovore na Upitnik i uključe podatke za 2017. koji ranije nisu mogli biti prikupljeni – priopćeno je iz Direkcije za europske integracije.

/Fena/HMS/

na vrh članka