Vlada HNŽ-a usvojila Prijedlog zakona o dopunskim pravima branitelja

Vlada HNŽ-a usvojila Prijedlog zakona o dopunskim pravima branitelja

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojila je na današnjoj sjednici Prijedlog Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji u HNŽ koji će biti upućen u daljnju skupštinsku proceduru.

Ovaj prijedlog je urađen u suradnji s braniteljskim udrugama i njime je s ciljem poboljšanja kvalitete života, kako braniteljima i članovima njihovih obitelji, tako i članovima obitelji poginulih, umrlih i nestalih branitelja iz HNŽ omogućeno potpuno sudjelovanje u društvenom okruženju.

Usvojeno je i Izvješće o radu i poslovanju za 2017. zdravstvenih ustanova: SKB Mostar, Županijska bolnica „Dr. Safet Mujić“ Mostar, Opća bolnica Konjic, Dom zdravlja Stari Grad Mostar i Zavod za javno zdravstvo HNŽ.

Predstavnici bolničkih ustanova zahvalili su Vladi na pruženoj potpori te izrazili nadu u to kako će dobra suradnja biti nastavljena i dalje, a Vlada je izrazila punu spremnost za nastavkom realiziranja aktivnosti zacrtanih Strategijom za provedbu reforme zdravstva HNŽ za razdoblje od 2017. do 2020. godine priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

/HMS/

na vrh članka