Održan sastanak izbornog stožera HRS-a za ZHŽ

Održan sastanak izbornog stožera HRS-a za ZHŽ

U Širokom Brijegu, u prostorijama Udruge Hrvatska zvona, održan je sastanak Izbornog stožera Hrvatske republikanske stranke „Zvona za Domovinu“. Definirane su operativne smjernice predizborne kampanje ove liste za predstojeće Opće izbore.Predsjednik HRS-a Slaven Raguž i predsjednik Udruge Hrvatska zvona Marko Tokić podnijeli su izvješće o dosadašnjim predizbornim aktivnostima koje su ocijenjene iznimno uspješnim. Oko 7000 prikupljenih potpisa potpore, brojni zahtjevi osoba za uključivanje u izborni proces, čak i brojni zahtjevi ljudi iz iseljeništva za priključivanje aktivnostima ove liste, ukazuju na dobar dosadašnji rad i ulijevaju optimizam za uspjeh ove liste na predstojećim izborima.

Budući da se, kada govorimo o onima koji će se nalaziti na izbornim listama HRS-a, u većem dijelu radi o mladim ljudima koji do sada nisu bili uključeni u političke procese, poseban osvrt je napravljen na postojeće i buduće prijetnje i poteškoće na koje će se naići. Tu se prvenstveno misli na prijetnje ljudima s liste i članovima njihovih obitelji, mobbing na radnim mjestima, kao i plasiranje dezinformacija putem lažnih profila na društvenim mrežama, sve od strane vodećih političkih stranaka hrvatskog naroda koje su, u nedostatku sadržaja i suštine, svoje resurse uložile u ovakav vid aktivnosti. Zaključeno je kako će Hrvatska republikanska stranka – Zvona za Domovinu voditi afirmativnu kampanju nudeći konkretne korake za rješavanja problema korupcije, nezaposlenosti, nepotizma i kriminala u društvu, što je ocijenjeno kao najveći problem našega društva.

Što se tiče operativnih aktivnosti, najveći naglasak će se staviti na rad unutar biračkih odbora. Naime, kao što to biva prigodom svakog izbornog ciklusa, posebno od strane HDZ-a BiH, ponovno se uvelike planiraju aktivnosti malverzacija na biračkim mjestima nakon 19 sati. Primjerice, u HNŽ-u su za potrebe trgovine mjestima u biračkim odborima prijavljena čak 4 „neovisna“ kandidata.

Također, ponovno se uvelike rade aktivnosti zlouporabe osobnih podataka i dokumenata za potrebe malverzacija dopisnim glasovanjem. HRS je još tijekom prošlih izbora uputio zahtjev SIPA-i za istragu zbog dokazanih malverzacija u Tomislavgradu. Nakon što su ocijenili zahtjev utemeljenim, otvorena je istraga, ali je prebačena na županijski MUP gdje je sve i (za)ostalo. Zlouporaba osobnih podataka se i za ove izbore radi na način da se iz pojedinih institucija ili tvrtki uzimaju podaci osoba i isti koriste za registraciju za dopisno glasovanje. Budući da nemamo povjerenja u institucije (što smo već iskusili) zaključeno je da ćemo javno pozivati ljude da putem interneta provjeravaju svoju (eventualnu) prijavu za izbore, kako bi se u slučaju da je netko zlouporabio njihove podatke sve prijavilo SIP-u kako bi se prijava poništila, priopćila je Hrvatska republikanska stranka. 

Pogled.ba

na vrh članka