Mušić: Zakon o pravima boraca čeka datum

Mušić: Zakon o pravima boraca čeka datum

Na pisarnicu Federalnog parlamenta još nije predan Prijedlog zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji koji je usuglašen u ponedjeljak na sjednici Zajedničke Komisije za usuglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta Federacije BiH.

Potvrdio je to za Fenu predsjedavajući Zastupničkog doma Edin Musić govoreći da se trenutno usuglašeni tekst zakona nalazi na potvrdi kod članova Komisije. Kako bi zakon mogao stupiti na snagu potrebno je da ga u usuglašenom tekstu usvoje oba doma Federalnog parlamenta. Zbog toga se očekuje da rukovodstva Zastupničkog doma i Doma naroda zakažu sjednicu.

”Razvojačeni branitelji zaslužuju kvalitetan zakon. Vlada je predložila zakon koji je usvojen u oba doma uz određeni broj amandmana. Zato je zasjedala Zajednička Komisija za usuglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta Federacije BiH i postigla suglasnost. Ostalo je da se to obradi i pripremi za točku dnevnog reda. Zastupnici moraju biti upoznati s usuglašenim tekstom zakona oko kojeg će se izjašnjavati”, rekao je Mušić.

Dodao je da, između ostalog, zakon rješava jedno od važnih pitanja, a to je Jedinstveni registar korisnika prava boračko-invalidske zaštite. Ovom prilikom Mušić je skrenuo pažnju da je javnosti poznato da, kako je kazao, ”Zastupnički dom funkcionira u jednom veoma specifičnom stanju kada je u pitanju rukovodstvo doma i parlamentarna većina, posebno nakon usvajanja zakona o izbornim jedinicama i broju mandata u Parlamentu FBiH”.

”Očekujem maksimalnu ozbiljnost i odgovornost kako zastupnika tako i zastupničkih klubova za osiguravanje kvoruma za sljedeću sjednicu i konačno donošenje zakona o pravima razvojačenih branitelja boraca i članova njihovih obitelji. Kolegij doma će nakon prijema usuglašenog teksta zakona, koji još nije došao na pisarnicu, sve razmotriti i definirati datum sjednice”, rekao je Mušić, poručujući da će Kolegij zasjedati za dva dana.

Predsjedavajuća Doma naroda Lidija Bradara u kontaktu je sa Mušićem, te se u skladu s procedurama čeka da najprije zakaže sjednicu Zastupnički dom, a potom će to uraditi i Dom naroda Parlamenta FBiH, potvrđeno je Feni iz Ureda predsjedavajuće Doma naroda Parlamenta FBiH.

/Fena/HMS/

na vrh članka