Kardinal Puljić posvetio župnu crkvu i oltar u Suhom Polju

Kardinal Puljić posvetio župnu crkvu i oltar u Suhom Polju

U nedjelju, 12. kolovoza nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kard. Puljić predslavio je svečano misno slavlje pod kojim je posvetio župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Suhom Polju i oltar. U koncelebraciji s kardinalom bilo je desetak svećenika, a tijekom mise asistirali su franjevački novaci s Gorice, piše Nedjelja.ba. Prije ulaza u crkvu kardinal Puljić predao je ključ sadašnjem župniku fra Marku Jukiću koji je otključao crkvu, a nakon svečanog ulaska u procesiji, nadbiskup je posvetio vodu i njom poškropio vjernike i crkvu.

Poslije misnih čitanja, umjesto molitve vjernika pjevale su se litanije nakon kojih su župnik fra Marko i kardinal Puljić potpisali povelju koja je stavljena u oltar s moćima Sv. Leopolda Bogdana Mandića. Potom je kard. Vinko pomazao oltar i 12 križeva, a nakon posvete nastavljeno je misno slavlje.

Župnik fra Marko na kraju je zahvalio svima koji su pomogli u izgradnji crkve, a posebno kardinalu Puljiću za čin posvete. Nakon euharistijskog slavlja nastavljeno je druženje u prostorijama župne kuće. Dodajmo da je crkva u Suhom Polju bila minirana u Domovinskom ratu., a 1998. započelo se s izgradnjom nove crkve koja je za samo dvije godine, iako nedovršena, bila u uporabi.

Nakon osam godina započeti su radovi na konačnom uređenju koji su privedeni kraju za mandata župnika fra Marka.

Pogled.ba

na vrh članka