Dodik: Čak i ako svi muslimani u RS-u glasaju za Ivanića, ja sam pobjednik

Dodik: Čak i ako svi muslimani u RS-u glasaju za Ivanića, ja sam pobjednik

"Od prebrojanih 85 posto glasova, ja sam dobio 56 posto ili 330 tisuća glasova, a Ivanić 44 posto ili 260 tisuća", obznanio je večeras Milorad Dodik, proglasivši da je pobijedio na izborima za srpskog člana Predsjedništva.Dodao je da je razlika 70.500 glasova: "Čak i ako za Ivanića svi muslimani u RS-u glasaju, moja je pobjeda čista k'o suza."

Što se tiče mjesta predsjednika Republike Srpske, istaknuo je da vodi Željka Cvijanović s osvojenih 54,1 posto glasova, dok je Vukota Govedarica osvojio 45.8 posto glasova.

"Imamo razvijenu strukturu praćenja podataka, tako da su ovi rezultati točni", kazao je Dodik.

Zahvalio se svima koji su glasali za njih: "Nije im moglo pomoći ni sto američkih i britanskih veleposlanstava kao što su im pomagali do sada."

"Neupitna je volja naroda, narod je pokazao svoje opredjeljenje, Ivanić je kažnjen zbog poslušničke politike prema Zapadu. Kao srpski član Predsjedništva zalagat ću se za poziciju RS-a da bude broj jedan u BiH. Moja deviza će biti 'RS prije svega' i zaštitu ustavnog poretka ovog entiteta", kazao je Dodik.

Sve ono što je dosada nametnuto, bit će ponovo na dnevnom redu, dodao je. 

Poručio je i kako ga ne zanima ko su izabrani predstavnici druga dva naroda, on s tim ne kalkulira: "Ja idem tamo kao predstavnik srpskog naroda i tako ću se ponašati."

Kazao je i kako želi da uspostavi dobru komunikaciju s kolegama u Predsjedništvu, a bude li kako on planira, "BiH možda i može ostvariti napredak."

Završio je tim kako će raditi na tome da se odbaci politiku miješanja stranaca u BiH.

Pogled.ba

na vrh članka