Čavara: Moguća kriza funkcioniranja političkog sustava

Čavara: Moguća kriza funkcioniranja političkog sustava

Predsjednik Federacije BiH (FBiH) Marinko Čavara ocijenio je da je nakon općih izbora moguća kriza funkcioniranja političkog sustava FBiH i BiH.

Sudjelujući na međunarodnoj konferenciji u Beču na Političkoj akademiji o temi “Premošćivanje prepreka – jačanje regionalne parlamentarne suradnje”, Čavara je rekao da je neophodno tražiti rješenja za sprečavanje političkog nasilja i uređenje demokratskog sistema, s ciljem uspostavljanja ravnoteže prava i odgovornosti Hrvata, Bošnjaka i Srba.

On je tijekom izlaganja govorio o političkoj situaciji u BiH i o ulozi parlamenata u procesu EU integracija i važnosti ubrzanijeg napretka BiH na putu ka EU i NATO, saopćeno je danas iz kabineta predsjednika FBiH.

Čavara je, tijekom jučerašnje sesije, govorio o nezvaničnim rezultatima izbora, “političkom nasilju u FBiH, destrukciji odnosa konstitutivnih naroda u BiH, uspostavljenih u Vašingtonskom i Dejtonskom sporazumu, i pokušaju da se Hrvatima u BiH oduzme pravo izbora predstavnika u institucijama u skladu s Ustavom FBiH i Ustavu BiH, od strane brojnijih Bošnjaka zloupotrebom nedostataka izbornog sustava”.

/HMS/

na vrh članka