Mladi u Mostaru: Bošnjačke političke elite su dizajnirale scenarij kršenja prava i pravednosti

Mladi u Mostaru: Bošnjačke političke elite su dizajnirale scenarij kršenja prava i pravednosti

U nedjelju 7. listopada održani su Opći izbori u Bosni i Hercegovini. Izborima su prethodile brojne političke aktivnosti tijekom četverogodišnjeg mandata. Među njima bili su pokušaji izmjene Ustava i Izbornog zakona kao i izmjene niz drugih zakona i pravnih propisa. Budući da su propale sve inicijative izmjena Izbornog zakona BiH kao i implementacija odluka Ustavnog suda BiH hrvatski narod s pravom se bojao novog scenarija po kojem bi Hrvatima člana Predsjedništva BiH birali drugi mnogobrojniji narodi. Pozivalo se, molilo, apeliralo da bi takva praksa mogla imati za posljedicu neizgradnju boljeg političkog povjerenja i povjerenja među narodima, nužnog za pozitivni napredak naše države i euro-atlanski put BiH. Nažalost, sve slutnje i predviđanja pokazala su se opravdanim. Došlo je do, za nas mlade Hrvate u BiH, neprihvatljivog scenarija, scenarija kojim nam šaljete poruku kako ovo nije i naša zemlja, naš prostor i domovina u koju možemo vjerovati i koju trebamo graditi. 

Nažalost, grubim oblikovanjem političke volje bez utjecaja Hrvata u BiH, pokušava se reći da je ovo zemlja jednih i za jedne, a nikako zemlja tri konstitutivna naroda i građana. I još jedanput, nažalost ovo nije ni prvi, a ni drugi put, ovo je već treći put da se grubo gazi politička volja i izbor Hrvata u BiH. Složit ćemo se da je DOSTA. I zbog toga, MI mladi okupljeni večeras ovdje u Mostaru glasno poručujemo DOSTA više tuđe volje i grubog negiranja jednog naroda koji je svojim referendumskim DA bio presudan faktora za dobivanje neovisnosti Bosne i Hercegovine.

DOSTA moramo reći bošnjačkim političkim elitama koji su dizajnirala scenarij grubog kršenja pravde i pravednosti. DOSTA moramo reći i pojedinim predstavnicima međunarodne zajednice u BiH koja dopušta i nečinjenjem podupire ovakvo političko djelovanje. DOSTA političkoj praksi negiranja i grubog kršenja prava. DOSTA zato što je nepravično, grubo, neetično i politički politički štetno.

Nakon brojnih DOSTA MI mladi Hrvati u BiH kažemo DA. Nitko, pa ni ovakva gruba praksa glasovanje jednog naroda, neće nas obeshrabriti, istjerati i iseliti. MI ćemo nastaviti još jače i odlučnije boriti se za demokratsku BiH. Mi ćemo se snažno boriti i zalagati za Bosnu i Hercegovinu po mjeri svih naroda i njenih građana. Za državu u kojoj će svaki njeni građanin biti sretan, koji neće živjeti u strahu i neimaštini. MI ćemo, za razliku od destrukcije i grubog gaženja prava, nuditi pravdu i pravičnost, nadu i budućnost. MI se okrećemo boljoj Bosni i Hercegovini. MI zato danas i prosvjedujemo i apeliramo za bolje i pravednije društvo, bolju i pravedniju Bosnu i Hercegovinu, poručili su u svom pismu javnosti mladi koji su organizirali prosvjed protiv izbora Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. 

Pogled.ba

na vrh članka