U Sarajevskoj županiji vlast će činiti šest stranaka; Edin Forto iz Naše stranke mandatar

U Sarajevskoj županiji vlast će činiti šest stranaka; Edin Forto iz Naše stranke mandatar

Predstavnici šest političkih stranaka koje su dogovorile koaliciju u Sarajevskoj županiji (SDP, DF, Naša stranka, SBB, Narod i pravda te NBL) danas su službeno potvrdili političku suradnju u narednom mandatu, a mandatar za sastav nove Vlade je Edin Forto iz Naše stranke.Milan Dunović (DF), Damir Mašić (SDP), Edin Forto (NS), Dino Konaković (NiP), Mirvad Kurić (SBB) i Ibrahim Hadžibajrić (NLB) potpisali su danas programski dokument čime su i službeno formirali  koaliciju u Sarajevskoj županiji.

Na današnjem sastanku Edin Forto iz Naše stranke službeno je predstavljen kao mandatar za sastav nove vlade u SŽ.

“Do sada su se programski dokumenti isključivo pisali na jedan ili dva lista A4 formata. Prepoznat ćete koje mjere je moguće provesti odmah. Želim reći da sam u ovom trenutku kandidat za premijera SŽ, moramo to potvrditi još službeno na Skupštini SŽ”, rekao je Forto nakon potpisivanja sporazuma.

Ranije je ovaj blok izabrao Elmedina Konakovića za predsjedatelja Skupštine KS.

Tri stranke koje čine tzv. Bh. blok (SDP, NS i DF) međusobno će podijeliti ministarstva zdravstva, rada, socijalnih pitanja, raseljenih osoba i izbjeglica, ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture, pravde i uprave, prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša te ministarstvo prometa.

Kako Klix neslužbeno doznaje, novi ministar zdravstva u SŽ bi mogao biti Benjamin Bejtović iz Naše stranke.

Njihovi partneri iz NiP-a, SBB-a i NBL-a međusobno će rasporediti ministarstva obrazovanja, znanosti i mladih, unutarnjih poslova, gospodarstva, kulture i sporta, financija i branitelja.

Prema saznanjima  Narod i pravda će dobiti sektor obrazovanja zajedno s NBL-om, MUP, Ministarstvo financija i Ministarstvo za braniteljska  pitanja, dok će SBB dobiti Ministarstvo kulture i sporta te Ministarstvo gospodarstva.

/HMS/

na vrh članka