Dom naroda PS BiH izabrana 4 izaslanika iz SNSD-a i Mladen Bosić iz SDS-a

Dom naroda PS BiH izabrana 4 izaslanika iz SNSD-a i Mladen Bosić iz SDS-a

Zastupnici Narodne skupštine Republike Srpske izabrali su pet izaslanika u Dom naroda Parlamenta BiH i to Mladena Bosića (SDS), Lazara Prodanovića (SNSD), Nikolu Špirića (SNSD), Dušanku Majkić (SNSD) i Sredoja Novića (SNSD).

Ovime je postalo jasno da bez glasova SNSD-a nema entitetske većine u Domu naroda BiH jer je za donošenje bilo kakve odluke u Domu naroda PSBIH potrebno da za nju glasuju najmanje trećinu iz svakog entiteta.

Nakon izbora izaslanika u Dom naroda zastupnici će glasati i za kandidate za Vijeće naroda Republike Srpske koje broji 28 izaslanika, i to, po osam Srba, Hrvata i Bošnjaka, te četiri iz reda ostalih, piše Nezavisne.

Pored izaslanika, Vijeće naroda biraju i elektori koji dolaze iz lokalnih skupština s obzirom da u NS RS nema dovoljan broj Hrvata, Bošnjaka i onih iz reda ostalih koji trebaju izabrati svoje predstavnike.

Zanimljivo je da na ovoj sjednici nitko nije najavio odsustvo što u neku ruku i ne treba čuditi, s obzirom da se biraju izaslanici, a u tom postupku svaki glas je bitan.

/HMS/

na vrh članka