Musa: Podržavam Čovićevu nazočnost proslavi Dana RS, neka se Mesić i Kosor ne mješaju u unutarnje stvari druge države

Musa: Podržavam Čovićevu nazočnost proslavi Dana RS, neka se Mesić i Kosor ne mješaju u unutarnje stvari druge države

Zastupnik u Parlamentu Federacije BiH, predsjednik HKDU-a i član Predsjedništva Hrvatskog Narodnog sabora Ivan Musa odobrava i podržava nazočnost predsjednika HDZ BiH i HNS-a na proslavi dana Republike Srpske. Iznenađen je žestinom napada na Čovića koji dolaze iz sarajeva zbog Čovićeve nazočnosti na proslavi Dana Republike , koja je dio državne strukture Bosne i Hercegovine.

-Nevidim zbog čega tolika uzbuna. Koliko znam u ne dalekoj prošlosti i visoki dužnosnici Bošnjačkog naroda su bili nazočni proslavi Republike Srpske i zasjedanju Skupštine RS-a a i crkveni velikodostojnici su dobivali nagrade za Dan RS-a, kazao je Musa za Hrvatski Medijski Servis.

Musa je komentirao i to što su se na Čovića zbog nazočnosti proslavi Dana RS-a okomili i bivši predsjednik Hrvatske Stiupe Mesić i bivša premijera Jadranka Kosor.

-Neznam što se ti likovi miješaju u unutarnje stvari druge države ili su na nečijem platnom spisku, kazao je Musa.

Musa podsjeća da u BiH nema zakona o praznicima i blagdanima i nevidi nikakvog razloga da se neslavi i dan Hrvatske Republike Herceg Bosne jer, dodaje, po mirovnom ugovoru “zakoni se prenose dok se drugi ne donese”.

U Banja Luci je danas proslavljen Dan Republike Srpske, koja je po Daytonskom sporazumu jedan od dvaju entiteta Bosne i Hercegovine. Svečanosti je uz ostale nazočio i predsjednik HDZ BiH i Hrvatskog Narodnog Sabora BiH dr. Dragan Čović, a večerašnjem svečanom prijamu veleposlanik Republike Hrvatske Ivan Del Vechio.

/HMS/

na vrh članka