Dan Preda: Odlaskom u Rusiju nitko neće postati članicom EU

Dan Preda: Odlaskom u Rusiju nitko neće postati članicom EU

Cristian Dan Preda, izvjestitelj Europskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu, je poslije okruglog stola o integracijama u Uniju održanom u Sarajevu poručio da odlaskom u Rusiju nitko neće postati članicom Europske unije.

Pojedine političare iz Republike Srpske je naveo kao odgovorne za blokade u procesu pristupanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji. Na pitanje tko blokira proces integracije Bosne i Hercegovine u Europsku uniju, Preda je odgovorio: “Jučer sam otvoreno rekao u razgovorima da su u prošlom sazivu Parlamenta izaslanici iz Republike Srpske bili protiv uspostavljanja zajedničkog parlamentarnog odbora. To je samo jedan primjer. Drugi primjer da i iz neznanja blokiraju proces. Sva imena su vam poznata koja blokiraju proces”, dodao je.

Prema njegovim riječima, pokušavao se sastati u nekoliko navrata sa Željkom Cvijanović dok je bila premijerka Republike Srpske, ali bezuspješno, kao i sa Miloradom Dodikom. Potom je naglasio: “Lakše je otići kod Putina i Rusiju. Odlaskom u Rusiju nitko neće postati članicom Europske unije. Ovo je poziv da više dolaze u Bruxelles”.

Cristian Dan Preda boravi u dvodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini. Jučer se sastao sa članovima Predsjedništva – Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.

/HMS/

na vrh članka