Oglasila se i Islamska zajednica: Glavni imam iz Doboja bio na obilježavanju dana RS

Oglasila se i Islamska zajednica: Glavni imam iz Doboja bio na obilježavanju dana RS

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Doboj Bajro ef. Džafić, nazočio je obilježavanju Božića, a dio svečanosti koji je posvećen obilježavanju dana RS-a, je napustio.Naime, nakon što su se u medijima pojavili napisi o tome kako je ef. Džafić nazočio prijemu povodom pravoslavnog blagdana Božića na kojem se obilježavao dan RS-a, Ured reisul-uleme Islamske zajednice u BiH je zatražio očitovanje nadležnih kao i samog imama.

"Imam Džafić je izjavio da je nazočio samo obilježavanju Božića i da je napustio dio svečanosti koji je posvećen obilježavanju dana RS-a", priopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ureda reisul-uleme.

Dodaje se, da je proces provjere svih okolnosti koje su dovele do ovog incidenta još uvijek u tijeku i o njegovim ishodima će javnost biti upoznata, kao i sa odlukama koje će biti donesene.

"Iako Islamska zajednica poštuje teške okolnosti u kojima Bošnjaci i njihovi predstavnici, pa i oni vjerski, djeluju u bh. entitetu RS, ipak je neprihvatljivo da itko od članova ili pripadnika Zajednice, a pogotovo njenih predstavnika, ne poštuje zakone i odluke najviših pravosudnih tijela države Bosne i Hercegovine u kojoj žive ili da sudjeluju u obilježavanju ili veličanju ratnih zločina", donosi MINA priopćenje Ureda za odnose sa javnošću reisul-uleme.

Pogled.ba

na vrh članka