Cvijanović: SDA se opasno poigrava sa BiH

Cvijanović: SDA se opasno poigrava sa BiH

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da se SDA opasno poigrava sa BiH. Upitana da  prokomentira najavu SDA da će putem svojih predstavnika u institucijama BiH pokrenuti pravnu proceduru pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja naziva Republika Srpska, Cvijanović je rekla da predstavnicima SDA možda djeluje da udaraju po Republici Srpskoj, ali da to nije tako.

“Blokirali su konstituiranje Vijeća ministara, iako se, doduše pretvaraju da će poštovati princip da pobjedničke stranke formiraju vlast na razini BiH. Blokirali su put ka EU uvjetujući ga aktivacijom MAP-a i NATO-om, iako u okviru EU postoje neutralne zemlje koje nisu u NATO članstvu”, navela je predsjednica Republike  Srpske.

Ona je naglasila da je ova apelacija još jedan dokaz neprijateljstva prema Republici Srpskoj i odsustva trpeljivosti ili tolerancije po čemu su, inače, poznati političko Sarajevo i SDA.

“To će naravno dodatno motivirati političku i narodnu volju u Republici Srpskoj da se branimo od nasrtaja te vrste. U ovom momentu postoji milijun stvari koje se moraju uraditi u BiH i na ekonomsko-socijalnom planu i na europskom putu, ali su u SDA odlučili baviti se temama koje podižu temperaturu i dodatno razjedinjavanju BiH na unutarnjem planu i produbljuju nepovjerenje između konstitutivnih naroda”, rekla je Cvijanović.

Osim toga, kaže predsjednica  RS-a, SDA koja se kao zaklinje u Dayton, napada ovim činom ono što je Daytonskim sporazumom priznato i verificirano, a to je Republika Srpska.

/HMS/

na vrh članka