Bosna i Hercegovina može izvoziti pileće meso u EU

Bosna i Hercegovina može izvoziti pileće meso u EU

Europska komisija je na sjednici održanoj u petak stavila Bosnu i Hercegovinu na listu zemalja kojima je odobren izvoz pilećeg mesa u Europsku uniju, potvrđeno je za Oslobođenje u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.Europska komisija će u sljedećim danima i službeno objaviti odluku, a Ured za veterinarstvo BiH trebao bi izvršiti popis tvrtki koje će biti uvrštene na popis izvoznika pilećeg mesa.

Podsjetimo, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH već duže vremena radi na tome da se BiH odobri izvoz pilećeg mesa u EU, te je u više navrata isticano kako BiH ima dovoljno ozbiljnih tvrtki koje mogu izvoziti pileće meso u EU.

Inače, Inspekcijski tim Direktorata za hranu, zdravlje, analize i revizije EU boravio je u BiH od 26. rujna do 6. listopada 2018. te je u preliminarnom izvještaju dao pozitivno mišljenje za izvoz mesa peradi u EU uz samo jednu preporuku koju je, kako je krajem prošle godine kazao Ljubomir Kalaba, direktor Ureda za veterinarstvo BiH, BiH i ispoštovala.

Pogled.ba

na vrh članka