Pirić: Potvrđeni rezultati za Dom naroda PFBiH do kraja sljedećeg tjedna

Pirić: Potvrđeni rezultati za Dom naroda PFBiH do kraja sljedećeg tjedna

Ukoliko sve županijske skupštine do kraja ovoga tjedna  izaberu izaslanike za Dom naroda FBiH, te ukoliko ne bude žalbi na odluke SIP-a BiH o utvrđivanju rezultata, krajem sljedećeg tjedna  bismo mogli imati potvrđene rezultate za Dom naroda FBiH, rekla je za Vijesti.ba glasnogovornica SIP-a BiH Maksida Pirić.

Ona je podsjetila da je SIP BiH do danas utvrdio rezultate i dodijelio mandate izaslanicima iz pet županija za Dom naroda FBiH i to iz Sarajevske , Posavske, Unsko-sanske, Tuzlanske i Zapadnohercegovačke županije.

Dostavljeni su i rezultati izbora izaslanika iz Županije Središnja Bosna i Bosansko-podrinjske županije, a planirano je da SIP BiH na sutrašnjoj sjednici utvrdi rezultate i dodijeli mandate izaslanicima iz ove dvije županije.

“Iz medija vidimo da je Skupština HNŽ danas provela izbor izaslanika, te da je za sutra zakazana Skupština ZDŽ, a u petak Skupština HBŽ. Ukoliko stvari budu tekle ovom dinamikom, do kraja tjedna ćemo iz svih županija imati provedene izbore”, navela je Pirić.

Kada SIP BiH dobije rezultate izbora izaslanika iz svih županija, uslijedit će potvrđivanje njihovih mandata. Time će biti završen prvi krug.

“Potom će uslijediti drugi krug raspodjele mandata i to onih mandata gdje u prvom krugu nije bilo moguće popuniti klubove iz određenog naroda iz određenog županija, jer u toj županiji nije bilo izabranih iz tog naroda, pa se onda to popunjava iz županija gdje ih ima izabranih”, dodala je glasnogovornica SIP-a BiH.

Ona je napomenula da postoji pravo žalbe na odluku SIP-a BiH o utvrđivanju rezultata i da je rok za to dva dana.

/HMS/

na vrh članka