Krišto: Odluka tzv. Bh. bloka će ubrzati uspostavu vlasti u BiH

Krišto: Odluka tzv. Bh. bloka će ubrzati uspostavu vlasti u BiH

Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i predsjedateljica Parlamenta BiH Borjana Krišto ocijenila je u srijedu kako bi odluka tzv.  Bh. bloka, koji okuplja bošnjačke stranke s ljevice, da ne koaliraju sa Strankom demokratske akcije mogla ubrzati uspostavu vlasti u BiH.

“Ne mogu reći da će odluka ovoga bloka otežati stanje u BiH, jer je ionako teško i složeno. Moguće i vjerojatno će pomoći jer poznajem funkcioniranje stranaka tzv. Bh. bloka jer ustvari ne nude ništa konstruktivno”, rekla je Krišto za medije u Mostaru, piše Hina.

Rekla je kako su u proteklom mandatu stranke SDP BiH, Demokratska fronta Željka Komšića i Naša stranka samo kritizirale vlast bez nuđenja ikakvih programa.

“Služile su se samo jeftinim populizmom, a ne nudeći istodobno ništa”, dodala je Krišto.

Uspostava državnog Vijeća ministara bila je usporena zbog pokušaja SDA da oko sebe okupi SDP BiH, DF i Našu stranku te tako ojača poziciju u vrlo izvjesnoj državnoj koaliciji koju će činiti stranke iz Hrvatskog narodnog sabora i SNSD-a Milorada Dodika, koji je uspio okupiti i dio srpske oporbe nakon zadnjih izbora.

Krišto kaže da odbijenica Bh. bloka Stranki demokratske akcije nema veze s hrvatskim političkim blokom okupljenim oko Hrvatskog narodnog sabora BiH.

“Mi nikada nismo pozivali stranke iz toga bloka u vlast. Stranke okupljene oko HNS-a BiH imaju legitimitet hrvatskog naroda i nismo se nikada miješali u odabir bošnjačkih stranaka”, rekla je Krišto.

Navela je kako hrvatske stranke inzistiraju na legitimnog političkom predstavljanju triju naroda.

/HMS/

na vrh članka