Jednoglasna odluka: Ljerka Ostojić ostaje na čelu Matice hrvatske Mostar

Jednoglasna odluka: Ljerka Ostojić ostaje na čelu Matice hrvatske Mostar

Na Izbornoj skupštini Matice Hrvatske u Mostaru sinoć je prof. dr. Ljerka Ostojić ponovno izabrana za predsjednicu ove kulturne organizacije.

Zahvalivši se na povjerenju koje joj je dato jednoglasnom odlukom je izrazila nadu da će se izvrstan rad Matice hrvatske Mostar nastaviti i tijekom njezina novog mandata.

Ističe kako je ponosna na činjenicu da je tijekom proteklog mandata ostvarena suradnja sa svim ograncima Matice hrvatske.

" Protekle četiri godine na čelu Matice hrvatske Mostar zajedno s predsjedništvom i nadzornim odborom, smo napravili dosta dobrih stvari", kazala je  Ostojić.

Istaknula je da  Mostarsko proljeće ide, izdavanje časopisa Motrišta, Suvremena pitanja, te Cvitak, ali i da se bilježi impresivan popis manifestacija koje su održane u protekle četiri godine njezina mandata.

Sljedeći koraci su kako je najavila pripreme za 21. Dana Matice hrvatske - Mostarsko proljeće.

"Otvaranje je točno za mjesec dana. Program je spreman i treba ga realizirati", ističe ponovno izabrana predsjednica Matice hrvatske Mostar.

Izborom skupštine zadovoljstvo je iskazao i počasni predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović.

On ističe da je Matica hrvatska za Hrvate u BiH  preporodila sve ono što hrvatski narod ima.

"Bilo je pomjeranja lijevo i desno, ali Matica je bila ono što jeste, temeljna kulturna institucija Hrvata", zaključio je Muselimović.


Autor:D.G./Pogled.ba

na vrh članka