Ivana Barišić primila Veleposlanstvo UK Velike Britanije i Sjeverne Irske Istaknuto

Ivana Barišić primila Veleposlanstvo UK Velike Britanije i Sjeverne Irske

Veleposlanstvo Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini, odnosno zamjenica Veleposlanika Matthewa Fielda, dr. Ruth Wiseman, boravila je u službenom posjetu Županiji Zapadnohercegovačkoj 10. travnja 2019. nastavivši time niz protokolarnih susreta kojima se žele upoznati s unutarnjim djelovanjem političkog sustava ŽZH i Bosne i Hercegovine.

Zamjenica predsjednika Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, Ivana Barišić, zajedno s tajnikom Skupštine Julijanom Šimović i suradnicima, primila je zamjenicu Wiseman na sastanku koji je održan u Širokom Brijegu.

Predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić, zbog opravdanih obiteljskih obveza, uz prethodne isprike nije bio u mogućnosti nazočiti sastanku organiziranom na inicijativu ovog Veleposlanstva. Uz srdačnu dobrodošlicu, razmjene općih informacija o Županiji Zapadnohercegovačkoj, njezinim mogućnostima, potencijalima i prirodnim bogatstvima, Zamjenica Predsjednika Skupštine ŽZH Ivana Barišić sa zamjenicom britanskog veleposlanika dr. Ruth Wiseman razgovarala je također o trenutnim političkim prilikama u BiH; izbornom zakonu, socijalnim mjerama, poticanju ostanka mladih u zemlji, položaju žena, odnosno njihovoj participaciji u politici.

Zamjenica predsjednika Skupštine Ivana Barišić je goste upoznala s implementacijom izbornog procesa te o činjenici kako je Županija Zapadnohercegovačka među prvim nakon provedenih Općih izbora u listopadu 2018. uspostavila vlast i izabrala delegate u Dom Naroda FBiH.

Među istaknutim temama bile su i one gospodarskog karaktera, a nije se izostavio ni obrazovni sustav kao bitna karika u lancu tema kao ni poticajne mjere. Veleposlanstvo Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske nada se daljnjoj suradnji sa Županijom Zapadnohercegovačkom, na svim razinama vlasti koja se može, dugoročno gledano, pozitivno odraziti na život u, politički, dosta složenoj državi kao što je BiH.

Nakon prvog dijela susreta, predstavnici političkih stranaka koje participiraju u vlasti u Županiji Zapadnohercegovačkoj nazočili su odvojenim sastancima sa zamjenicom veleposlanika Velike Britanije u BiH dr. Ruth Wiseman.

Izvor: Ljportal.com

na vrh članka