Mostar ponovno povezan s Njemačkom: Opstanak zrakoplovnih linija ovisi od interesa građana

Mostar ponovno povezan s Njemačkom: Opstanak zrakoplovnih linija ovisi od interesa građana

Slijetanjem Eurowingsovog zrakoplova A320 iz Düsseldorfa jutros u 9:30 na pistu Zračne luke Mostar, grad na Neretvi direktnom zrakoplovnom linijom ponovo je povezan s Njemačkom.

Poznata niskotarifna kompanija od danas jednom tjedno povezuje Mostar i Düsseldorf , a od 1. lipnja i dva puta sa Stuttgartom. Za Düsseldorf se leti nedjeljom, a za Stuttgart srijedom i subotom, piše Klix.ba.

Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić kaže kako opstanak linija ponajviše zavisi od raspoloživosti građana Mostara i okolice da koriste svoj aerodrom i tako pomognu razvoju Mostara i Hercegovine.

“Punjenje zrakolova je dosad obično bilo 50 posto naši ljudi iz dijaspore, a 50 posto hodočasnici. Linije za Njemačku su izvjesne do jeseni, a nastavit će se ako bude dovoljnog interesa”, kazao je.

Eurowings koji je Mostar povezivao s ova dva njemačka grada od svibnja prošle godine, letove je pauzirao tijekom jeseni i zime, a takva bi praksa mogla biti i ovaj put ako interes ne bude bolji.

Jedan od prvih koji je sišao s aviona iz Düsseldorf i bio ugodno iznenađen dočekom mladića i djevojka u narodnim nošnjama s trešnjama u košarama bio je Andrej. On živi u , Düsseldorf, a porijeklom je iz Ortiješa, naselja u kojem se nalazi Zračna luka Mostar.

“Sve je kako treba. Ranije je bio manji zrakoplov, a ovaj je dobar. Meni ovi letovi savršeno odgovaraju, redovno sam ih koristio i prošle godine”, kazao je.

Iz Mostara se za Düsseldorf leti nedjeljom u 10:15, a za Stuttgart srijedom u 16 sati i subotom u 15:25.

Zračna luka Mostar, osim Eurowingsovih letova za Njemačku, povezan je letom Croatia Airlinesom sa Zagrebom. Let je osiguran i sljedeće dvije godine, ali nije osobito popunjen.

/HMS/

na vrh članka