Šarović: Ako ispunimo uvjete EBRD će investirati 400 milijuna eura u BiH

Šarović: Ako ispunimo uvjete EBRD će investirati 400 milijuna eura u BiH

Na panelu EBRD-a na visokoj razini gdje su sudjelovali i lideri Zapadnog Balkana, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH u tehničkom mandatu Mirko Šarović izjavio je da je alarmantno što iz ove države najviše odlaze mladi ljudi.

Ministar Šarović je govorio o aktivnostima koje je on poduzimao, otvaranju svjetskih tržišta i velikom povećanju izvoza koje je otvorilo brojna radna mjesta u BiH, pišu Nezavisne novine.

Šarović je naglasio koliko je važno da investitori više ulažu u infrastrukturu jer to donosi jačanje ekonomije i nova radna mjesta.

Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine Bosne i Hercegovine, je rekao da će se na odboru guvernera koji je zatvoren za novinare, govoriti o tome koliko će EBRD investirati u ovoj godini u svijetu, regiji i BiH.

U izjavi za novinare osvrnuo se i na izjavu direktora EBRD-a Sume Chakrabartija koji je najavio 400 milijuna eura, što je, kaže, duplo veći iznos od dosadašnjeg ulaganja EBRD-a u BiH.

“Ali lopticu je prebacio na nas i rekao je ukoliko budete sposobni i ažurni možete računati na 400 milijuna. Nadam se da nam se neće dogoditi nešto što se već dogodilo, a to je da je zahtjev za dobojsku petlju bio negdje zagubljen na relaciji Vlada FBiH – Vijeće ministara pa je to tek pronađeno jutros. Sada to pokušavamo srediti, što nekako govori o nama”, kazao je Šarović.

/HMS/

na vrh članka