Dodik: Pozivam Komšića da me prijavi za izazivanje pobune, od zlatnog ljiljana se više i ne očekuje

Dodik: Pozivam Komšića da me prijavi za izazivanje pobune, od zlatnog ljiljana se više i ne očekuje

Srpski član i predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas za Srnu da je uniforma Vojske Republike Srpske dio tradicije, a oznake koje se nalaze na njoj su i na uniformama pripadnika Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka.

On je ocijenio da je histerija koja je nastala nakon njegovog poziva da dio pripadnika Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka sljedeće godine na svečanosti povodom Dana Vojske Srpske obuku uniforme Vojske Srpske ne služi ničemu osim podgrijavanju unutarnjih političkih prilika i nadgornjavanja tko će mu više i prije odbrusiti.

Komentirajući izjave drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i drugih bošnjačkih političkih predstavnika u Federaciji BiH date tim povodom, Dodik je istaknuo da nije pozvao pripadnike bošnjačke ili hrvatske vojne komponente da obuku uniforme Vojske Republike Srpske, već srpske, koja je i nastala iz Vojske Srpske i koja i po zakonu baštini njenu tradiciju.

“Uniforma je također dio tradicije. Oznake koje imaju uniforme Vojske Republike Srpske su i na uniformama Trećeg pješadijskog i uopće ne vidim čemu histerija. Ako su grb i zastava Republike Srpske problem, onda o čemu pričamo? O kakvim oružanim snagama i kakvoj BiH govorimo ako simboli Srpske u njoj nisu prihvatljivi”, upitao je Dodik.

On je istaknuo da reakcije koje su uslijedile pokazuju da su neki Srbima namijenili određenu ulogu u BiH, pa ako neće igrati kako oni sviraju nastaje problem.

“Pozivam Komšića neka održi riječ i prijavi me za izazivanje pobune. Od zlatnog ljiljana se više i ne očekuje. Uostalom Komšić se borio u takozvanoj Armiji RBiH, znači protiv Vojske Republike Srpske i jasno je odakle vuče traume”, rekao je Dodik.

Onima koji bi kritizirali njegove izjave i tumače Daytonski sporazum, a da ga nisu ni pročitali, Dodik je poručio da Oružane snage BiH nisu tekovina Daytonskog sporazuma.

“Kada već komentiraju dobro bi bilo da nešto prije toga i pročitaju”, poručio je Dodik.

/HMS/

na vrh članka