Afera: "Potkivanje": Žurnal objavio video razgovora Tegeltije, Aleševića i Pandže - video

Afera: "Potkivanje":  Žurnal objavio video razgovora Tegeltije, Aleševića i Pandže - video

Portal Žurnal danas je objavio video video razgovora između Milana Tegeltije i Nermina Aleševića i predaju novca inspektoru SIPA-e Marku Pandži.

Žurnal je ranije objavio da je predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija umiješan u koruptivne radnje. Konkretno, da je trgovao krivičnim istragama. Žurnal navodi da je za predsjednika VSTV-a Milana Tegeltiju, inspektor SIPA-e iz Banjaluke Marko Pandža preuzeo 2.000 KM, da kako tvrdi Žurnal ubrza istragu za biznismena Nermina Aleševića iz Velike Kladuše koji je suvlasnik kompanije u krugu Agrokomerca. Alešević se požalio na nefunkcioniranje rada Tužiteljstva Sarajevske županije, prenosi N1.

Danas je Žurnal objavio i video razgovora inspektora SIPA-e Marka Pandže i biznismena Nermina Aleševića, te predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije s Aleševićem, u kojima Tegeltija navodi da će završiti predmet u Tužiteljstvu SŽ.

Tegeltija o snimku Žurnala

Predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Milan Tegeltija komentirao je video razgovora između njega i Nermina Aleševića i predaju novca inspektoru SIPA-e Marku Pandži koji je danas objavio portal Žurnal.

“Jedini moj komentar je da čak i ovakav kakav je taj snimak, isječen i zakonski vrlo upitan, u cjelosti potvrđuje navode iz mog demantija. I na tom i takvom snimku se jasno čuje kako govorim ‘Ja ti sad ništa ne mogu pomoći’, te gospodina Aleševića upućujem da mi dostavi dokumente, broj predmeta i postupajućeg tužitelja, a što je redovna praksa u VSTS po prigovorima stranaka na dužinu trajanja postupka”, naveo je Tegeltija za N1./HMS/

Video sadržaj

na vrh članka