Čović u Čitluku: Narod nam je dao povjerenje, sada moramo praviti planove i realizirati ih

Čović u Čitluku: Narod nam je dao povjerenje, sada moramo praviti planove i realizirati ih

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen križa poginulim hrvatskim braniteljima Brotnja te svetom misom zahvalnicom danas je svečano obilježen Dan općine Čitluk i 713. obljetnica prvog pisanog spomena imena Brotnjo, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Svečanom obilježavanju nazočio je predsjednik HDZ-a BiH BiH dr. Dragan Čović, uz izaslanstvo stranačkih dužnosnika svih razina vlasti.

Načelnik općine Čitluk Marin Radišić informirao je okupljene na svečanoj sjednici Općinskog vijeća o realiziranim projektima u proteklom razdoblju i planovima za budućnost.

Mnogi projekti realizirani su i uz podršku viših razina vlasti i uz podršku dr. Dragana Čovića, naglasio je načelnik Radišić.

-Moj zadatak u budućem vremenu bit će da potaknem sve nas, sa svih razina, i sa razine BiH i sa razine entiteta, osobito županije, da budemo dio onoga što jesmo i što samo obećali. Narod ovog kraja nam je dao povjerenje, mi sada moramo praviti planove i realizirati ih. Iduću obljetnicu moramo obilježiti još zadovoljniji nego što smo to danas, poručio je Čović, te je čestitao Dan općine.

-713 godina od kada se spominje ovaj kraj, nešto je s čime se ne može svatko ponositi u našoj Hercegovini. Vidim gradonačelnike iz gradova koji nas okružuju, četiri grada, pa sad se i vi morate kroz projekte izboriti da to postignete. Nadam se da sve što ćemo mi raditi u narednom razdoblju, a nećemo pričati o pesimizmu, iskušenjima, jer nas toliko ima koji smo pozdravljeni ovdje, i ima nas na svakoj razini vlasti, da možemo svaki od naznačenih problema sami riješiti. Pred nama je nada, optimizam i do kraja služimo našem narodu. Siguran sam da sve poteškoće na jedan pravi način kroz svoje djelovanje možemo rješiti, poručio je dr. Čović.

Na svečanoj sjednici OV Čitluk predsjednik Vijeća Predrag Smoljan i načelnik općine Čitluk Marin Radišić uručili su zaslužene nagrade ovogodišnjim laureatima.

/HMS/

na vrh članka