Članovi VSTV-a jednoglasno podržali Tegeltiju i zatražili od Tužiteljstva da provede istragu

Članovi VSTV-a jednoglasno podržali Tegeltiju i zatražili od Tužiteljstva da provede istragu

Svih 13 prisutnih članova Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća podržali su Milana Tegeltiju, predsjednika VSTVBiH nakon medijskih navoda da je preko posrednika primio mito.

Članovi Vijeća Tegeltiji pružaju punu podršku te pozivaju državno tužiteljstvo da što hitnije izvrši provjere i utvrdi sve činjenice kako bi se rasvijetlio ovaj slučaj, prenosi FTV.

Portal “Žurnal” je objavio da je Tegeltija, preko posrednika, inspektora SIPA-e Marka Pandže ugovarao klijente kojima je trebalo “ubrzati” predmete u bh. pravosuđu. Kako navode, Tegeltija je preko Pandže uzeo 2.000 KM od biznismena iz Velike Kladuše Nermina Aleševića kako bi kod tadašnje glavne tužiteljice Tužiteljstva KS Dalide Burzić ubrzao njegov predmet.

Tegeltija je demantirao takve navode i istaknuo da je Pandžu sreo dva puta u životu.

“Takva pisanja su usmjerena protiv mene i radi se na mojoj diskreditaciji. Članci su objavljeni u dva navrata i tvrdi se da sam sudjelovao u radnjama koje su krivično djelo. Radi se o tvrdnjama da je neki čovjek u moje ima uzimao novac, mito. U demantiju sam dao detaljna pojašnjenja na ovu situaciju i ne mislim dalje objašnjavati niti se pravdati. Krucijalno je da je normalno da tužiteljstvo povodom ovog otvori predmet i izvrši provjere i meni je drago da je to tako. Želim vas pitati, smatrate li da ima bilo kakav razlog koji bi doveo u pitanje mene kao predsjednika VTSV-a. Volio bi da to kažete i da se o tome izjasnimo”, kazao je Tegeltija tijekom izvanredne sjednice.

Potom su se članovi VSTV-a izjasnili o njegovom pitanju, a svi su mu dali podršku, ističući da su i sami u nekoliko navrata bili žrtve sličnih pokušaja diskreditacije.

“Zahvaljujem se na podršci. Tužiteljstvo BiH treba izvršiti sve provjere i to detaljno i što je prije moguće. To bi trebao biti jedan od naših zaključaka”, rekao je Tegeltija.

Stoga je predsjednik VSTV-a pozvao članove da se izjasne o dva zaključka sjednice, a to su da je VSTV dalo podršku predsjedniku i da Tužiteljstvo BiH što prije provede sve procedure. Oba zaključka su jednoglasno usvojena.

/HMS/

Video sadržaj

na vrh članka