Tegeltija: Nije isključeno da je inspektor SIPA-e zlouporabio naše poznanstvo

Tegeltija: Nije isključeno da je inspektor SIPA-e zlouporabio naše poznanstvo

Predsjednik Visokog sudskog i tužitekog vijeća Milan Tegeltija izjavio je u kratkoj telefonskoj izjavi za Klix.ba da snimak koji je Žurnal objavio potvrđuje u cijelosti navode iz njegovog demantija. Poručio je kako nije isljučena mogućnost da je inspektor SIPA-e zlouporabio njihovo poznanstvo.

Tegeltija je istaknuo da je objavljeni snimak zakonski upitan i da je isječen, kao i da u cijelosti potvrđuje navode iz njegovog demantija.

“Na snimku se jasno čuje kako govorim ovom čovjeku da mu ništa ne mogu riješiti, da mi dostavi dokumentaciju i broj predmeta kako bih poduzeo inače što poduzimam u takvim slučajevima. To je to”, rekao je Tegeltija.

Naveo je da ne isključuje mogućnost da je inspektor Marko Pandža, iz SIPA-e, zlouporabio njihovo poznanstvo, ali je pozvao Tužiteljstvo da ispita slučaj.

Magazin Žurnal danas je objavio video razgovora između Milana Tegeltije i Nermina Aleševića i predaju novca inspektoru SIPA-e Marku Pandži.

 Žurnal je ranije objavio da je predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija umiješan u koruptivne radnje. Konkretno, da je trgovao kaznenim istragama. Žurnal navodi da je za predsjednika VSTV-a Milana Tegeltiju, inspektor SIPA-e iz Banjaluke Marko Pandža preuzeo 2.000 KM, da kako tvrdi Žurnal ubrza istragu za biznismena Nermina Aleševića iz Velike Kladuše koji je suvlasnik kompanije u krugu Agrokomerca. Alešević se požalio na nefunkcioniranje rada Tužiteljstva ŽS.

/HMS/

Video sadržaj

na vrh članka