SDA: Blokada rada PSBiH je protuustavna

SDA: Blokada rada PSBiH je protuustavna

Stranka demokratske akcije (SDA) upozorava da je blokada rada Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine(PSBiH), koju provodi dio političkih stranaka, protuzakonita te izuzetno štetna po interese BiH.

U priopćenju SDA se navodi da na početak rada domova PSBiH, koji nije moguć bez formiranja parlamentarnih komisija, čeka 25 prijedloga zakona, 35 međunarodnih sporazuma i više od stotinu drugih različitih akata koje je pripremilo Vijeće ministara BiH, prenosi Fena.

”Parlamentarna skupština BiH svakog radnog dana porezne obveznike košta 62.398 KM. Neprimjereno je i za svaku osudu da se taj novac troši, da se isplaćuju enormno visoke plaće, a da zastupnici i izaslanici pri tome ne rade ništa, jer im nije omogućeno da obavljaju funkciju koju su im građani povjerili”, navode iz SDA i podsjećaju da je zakonski rok za formiranje komisija istekao prije četiri mjeseca.

U priopćenju se ističe da je blokada rada Parlamenta, ili bilo koje državne institucije, protuustavni čin i takvom ucjenom se neće ostvariti politički ciljevi.

Stoga, SDA poziva sve političke aktere da se odmah pristupi formiranju parlamentarnih komisija i time omogući funkcioniranje oba doma Parlamenta, priopćeno je iz te stranke.

/HMS/

na vrh članka