Oglasio se biznismen koji je snimao Tegeltiju: ´Htio sam pokazati u kakvom stanju je pravosuđe´

Oglasio se biznismen koji je snimao Tegeltiju: ´Htio sam pokazati u kakvom stanju je pravosuđe´

Nermin Alešević, biznismen iz Velike Kladuše, suvlasnik i direktor tvrtke Airvent ekskluzivno za N1 potvrdio je vjerodostojnost snimke u kojoj razgovara s predsjednikom Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Milanom Tegeltijom i inspektorom SIPA-e Mladenom Pandžom. Naglasio je kako je snimka u kojoj traži od Tegeltije da pogura njegov predmet vjerodostojna, kao i napisi medija o Tegeltijinim koruptivnim radnjama.

"Moj stav je da je ova snimka vjerodostojna. Ja sam ju osobno snimio da dokažem u kakvom je stanju naše pravosuđe. Jer 8 godina ja se borim s našim korumpiran sudstvom, pojedincima u korumpiranom sudstvu. Sve sam ovo dostavio međunarodnoj zajednici, predao sam i engleskom veleposlanstvu originalni CD od 30 minuta snimanja. Upoznate su i Američko veleposlanstvo, Inzko, sve međunarodne zajednice u BiH", kazao je Alešević za N1 i dodao:

"Ja sam to sam osobno odradio da dokažem u kakvoj situaciji je to, dvije godine sam radio na predmetu da dokažem da je vrh sam korumpiran u tom dijelu".

Alešević nije mogao iznositi više detalja jer, kako kaže, danas u 12 sati u Tužiteljstvu o ovom predmetu mora dati izjavu:

"Kontaktirala me SIPA da je otvoren predmet da moram dati izjavu u Tužiteljstvu i nisam u mogućnosti dalje komentirati."

Izvor: Dnevnik.ba

na vrh članka