Samra Ćosović-Hajdarević opet širi govor mržnje: Ode Mevludin, dođe Milorad. Ode Edina, dođe Kristina...

Samra Ćosović-Hajdarević opet širi govor mržnje: Ode Mevludin, dođe Milorad. Ode Edina, dođe Kristina...

Mržnjom i nacionalizmom ostrašćena zastupnica izgleda ne zna koliko građana srpske i hrvatske nacionalosti i ostalih je jednako radilo na razvoju našeg grada, i koliko njih je sudjelovalo u obrani našeg glavnog grada i države, kako u periodu od 1941-1945, tako i u periodu 1992-1995, poručili suiz SDP BiH nakon novog statusa Samre Ćosović-Hajdarević koji je izazvao brojne reakcije.

Županijska organizacija Socijaldemokratske partije BiH Sarajevo najoštrije osuđuje ponašanje i govor mržnje zastupnice Samre Ćosović-Hajdarević prema građanima srpske i hrvatske nacionalnosti u Kantonu Sarajevo, priopćeno je iz SDP BiH.

- Smatramo da bi Etička komisija i Skupština Kantona Sarajevo morala reagirati na ovakvo ponašanje zastupnice jer se, nažalost, radi samo o još jednom u nizu njenih nacionalističkih ispada u posljednje vrijeme. 

Zastupnica Ćosović-Hajdarević se koristi sličnim govorom mržnje kojem su svakodnevno izloženi i povratnici Bošnjaci u RS, a koji su nerijetko popraćeni i fizičkim nasiljem.

Mržnjom i nacionalizmom ostrašćena zastupnica izgleda ne zna koliko građana srpske i hrvatske nacionalosti i ostalih je jednako radilo na razvoju našeg grada, i koliko njih je sudjelovalo u obrani našeg glavnog grada i države, kako u periodu od 1941-1945, tako i u periodu 1992-1995.

Očekujemo izvinjenje zastupnice Ćosović-Hajdarević, ako ništa barem zbog svoje kolegice iz zastupničke klupe, također članice SDA, Smiljane Viteškić. Od SDA očekujemo javnu osudu i sankcije svoje članice.

SDP BiH Sarajevo će se uvijek zalagati za Sarajevo za sve nas bez bilo koje vrste podjela, a pogotove ne ovih koje SDA putem svojih izabranih dužnosnika zagovara - zaključuje se u priopćenju SDP BiH.

Izvor: Radio Sarajevo

na vrh članka