Dalipagić - Ebibi: Što prije uspostaviti zrakoplovnu liniju Sarajevo- Skoplje

Dalipagić - Ebibi:  Što prije uspostaviti zrakoplovnu liniju Sarajevo- Skoplje

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić susreo se u Sarajevu s veleposlanikom Republike Sjeverne Makedonije u Bosni i Hercegovini Ekremom Ebibije. Tema sastanka bila je unapređenje zračnog prometa između dviju zemalja, s mogućnošću uspostave zrakoplovne linije Sarajevo – Skoplje, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Dalipagić je veleposlanika Ebibija informirao da je između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade tadašnje Republike Makedonije još 2006. godine potpisan i ratificiran Sporazum o pružanju zrakoplovnih usluga. Međutim, kasnijim stupanjem na snagu Multilateralnog sporazuma između Europske zajednice i zemalja Zapadnog Balkana o uspostavi Zajedničkog europskog zračnog prostora (ECAA), ovaj Sporazum je postao važeći za obavljanje zračnog prometa između ove dvije države, a prethodni sporazum se više ne primjenjuje.

Dalipagić i veleposlanik Ebibi su se usuglasili da se sve aktivnosti u vezi s uspostavom zračne linije između Sarajeva i Skoplja pokrenu što prije i da se započnu pregovori s kompanijom koja bi našla interes za uspostavu ove linije.

/HMS/

na vrh članka