Dodik: SNSD-ovi kadrovi se ne povlače s razina BiH

Dodik: SNSD-ovi kadrovi se ne povlače s razina BiH

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik negirao je određene tvrdnje o povlačenju kadrova te stranke iz institucija na razini Bosne i Hercegovine.Kaže da SNSD ostaje na razini BiH da se ne bi dešavalo kao u nekim ranijim razdobljima, kada su, kako dodaje, napuštana mjesta, a "utrčavali neki drugi koji su nanijeli još veću štetu“.

Tvrdi da bi BiH, kako navodi, možda funkcionirala da je tretirana kao državna zajednica tri konstitutivna naroda i dva entiteta, ali da to ne može, jer se želi nametnuti da su Bošnjaci većina koji određuju šta treba, a šta ne treba, prenosi Fena. Najavio je da će, po povratku iz Rusije, gdje će na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu razgovarati o gasifikaciji RS, biti održan sastanak s političkim liderima vladajuće koalicije u RS.

Nakon stranačkog skupa SNSD-a u Bijeljni, Dodik je u izjavi novinarima rekao da su svjesni da u BiH žive i drugi narodi i da sa njima mora da pronađe određeni modus, ali on nikako ne smije biti na štetu Srba. 

Pogled.ba

na vrh članka