Posušje: Održan međunarodni turnir policijskih službenika

Posušje: Održan međunarodni turnir policijskih službenika
  1. 6. međunarodni IPA ŽZH malonogometni turnir koji se organizira za članove kluba, članove RK IPA iz međunarodnog okruženja i RK IPA Sekcije BiH, djelatnike i ustrojstvene jedinice MUP-a ŽZH, umirovljene kolege i pripadnike drugih policijskih agencija u BiH održan je ove subote u Posušju.

Turnir je okupio šest ekipa: IPA Vukovar, IPA Bjeljina, IPA Herceg- bosanske županije, PGP Imotski, PGP Trilj, IPA Split i IPA ŽZH. „Policijski službenici u okviru IPA- e se raduju susretima bilo kojega karaktera. Ovaj put sastali smo se u sportskom događaju koji je prošao u fer i korektnom natjecanju. Ovo je jedan događaj koji zbližava policijske službenike što nam je jedan od ciljeva“, kazao je predsjednik RK IPA ŽZH Zoran Smital.

Pobjednik turnira je ekipa iz Vukovara koja je dobila prijelazni pehar u stalo vlasništvo jer su tri godine za redom bili najbolji na turniru. Iz najbolje ekipe je i najbolji vratar turnira Denis Tatumirović, ako i najbolji igrač Marin Lovrić. Drugo mjesto turnira osvojila je ekipa PGP Imotski, a njihov Ante Puljiz proglašen je za najboljeg strijelca. Spomenimo da je treće mjesto turnira osvojila PGP Trilj.

I ove godine turnir je bio humanitarnog karaktera. „Drugu godinu za redom turnir organiziramo kako bi mogli pomoći Domu za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju „Marija naša nada“ iz Širokog Brijega koji od prošle godine ima i odjel za djecu sa autizmom. Mi smo osjetili potrebu pomoći i time smo ispunili jedan od naših ciljeva, a to je suradnja i pomoć našoj lokalnoj zajednici, između ostalog i na ovaj način“, kazao je Zoran Smital.

Međunarodno policijsko udruženje IPA (International police association) je strukovna organizacija policajaca – udruga građana, čiji je cilj njegovati prijateljske odnose i međusobnu pomoć između službujućih policajaca u zemlji i inozemstvu. Prvi klubovi u BiH osnovani su 2007. godine kada je BiH postala ravnopravna članica 67 istih udruženja u međunarodnoj organizaciji.

RK IPA ŽZH osnovan je u Grudama 17. travnja 2014. godine. Na počeku osnivanja klub je imao 17 članova, a danas preko 250 njih, što aktivnih policijskih službenika, što umirovljenih policajaca. „S obzirom na ukupan broj policijskih službenika u našoj županiji 250 članova ove udruge je prilično solidan broj i on nas svrstava među brojnije klubove na razini BiH“, kazao je Smital. Dodao je da IPA ŽZH ima dobru suradnju s različitim institucijama ŽZH, ali i sa susjednim udruženjima jer je jako bitno da IPA ne poznaje nikakve granice u suradnji, prenosi radioposusje.ba

Ovaj međunarodni turnir održan je u sklopu kulturno – zabavne i športske manifestacije „Posuško lito 2019.“.

/HMS/

na vrh članka