Međugorje: Na duhovnoj obnovi za život sudionici iz 13 zemalja

Međugorje: Na duhovnoj obnovi za život sudionici iz 13 zemalja

U dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju završila je sedma međunarodna duhovna obnova za život.

Ova molitvena obnova organizirana je za liječnike i medicinsko osoblje, branitelje života, za one koji su izgubili dijete, koji su ranjeni pobačajem, spontanim pobačajem, za supružnike koji žele djecu, za pro-life aktiviste, za žrtve obiteljskog nasilja, samohrane roditelje, trudnice. Tema ovog međunarodnog skupa u Gospinoj školi bila je “Idi za mnom!” (Mk 10, 21).

Na ovogodišnjoj duhovnoj obnovi, sudjelovao je 151 sudionik iz 13 zemalja, piše Večernji list BiH.

Na početku koordinator obnove međugorski župnik fra Marinko Šakota nazočne je pozdravio riječima: “Dobro došli kući, u Međugorje, našoj Majci, Kraljici Mira” te dodao kako je boravak ovdje, u Gospinoj školi, zapravo druženje s Marijom, Majkom života, čija blizina daje snagu da se sve ono što teoretski znamo doista i dogodi, oživi, primijeni, ozdravi i zaraste u našem ranjenom životu, psihi, emocijama i tijelu.

Ovogodišnji predavač na duhovnoj obnovi u Međugorju bio je fra Stanko Mabić, odgojitelj mladih fratara. Rođen je 1968. godine u Kočerinu (Široki Brijeg), član je Hercegovačke franjevačke provincije. Kao svećenik i crkveni glazbenik djeluje u župama u Hercegovini.

Fra Stanko Mabić posljednjih devet godina odgojitelj je mladih fratara u postulaturi i novicijatu, vodi duhovne vježbe i duhovne seminare za različite skupine.

/HMS/

na vrh članka