Uskoro počinje rekonstrukcija tunela na dionici Konjic - Jablanica

Uskoro počinje rekonstrukcija tunela na dionici Konjic - Jablanica

Ugovor za rekonstrukciju tunela Crnaja na magistralnoj cesti M-17, dionica Konjic – Jablanica potpisan je danas u Sarajevu.Ugovor su potpisali direktor JP Ceste Federacije BiH, Ljubo Pravdić i predstavnici izvođača - JV u sastavu HP Investing d.o.o. Mostar i Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo. Vrijednost ugovora je 12,8 milijuna KM s PDV-om. Radovi će se financirati iz kreditnih sredstava Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) i Europske investicijske banke (EIB). 

Pripremni radovi na gradilištu će početi 1. srpnja 2019. uz napomenu da će glavni radovi na rekonstrukciji započeti krajem turističke sezone odnosno krajem perioda godišnjih odmora. Planirani rok za završetak radova je 15. prosinca 2020. godine.

Danas je također potpisan i Ugovor za izgradnju magistralne ceste M-17.3 Neum – Stolac, izgradnja dionice Stolovi – Drenovac, dužine 8.785 metara koji predstavlja dio Programa modernizacije cestovnog sektora u FBiH. 

Izvođač radova je JV HP Investing d.o.o. Mostar, Putovi d.o.o. Grude i Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo. Vrijednost ugovora je 17,5 milijuna KM s PDV-om a isti će se financirati iz kreditnih sredstava IBRD-a i EIB-a. Datum početka radova je 15.7.2019. a planirani rok za završetak je 485 dana, prenosi Klix.ba.

S obzirom na morfologiju terena dionice Konjic – Jablanica, iznimno loše stanje tunela Crnaja i neophodnost i kompleksnost same rekonstrukcije te činjenicu da ne postoje alternativni pravci u smislu obilaska budućeg gradilišta na tunelu Crnaja, JP Ceste FBiH moli sudionike u prometu za maksimalno razumijevanje i strpljenje tijekom izvođenja radova.

Pogled.ba

na vrh članka