Sutra Skupština Saveza općina i gradova FBiH; analizirat će se pripadnost javnih prihoda

Sutra Skupština Saveza općina i gradova FBiH; analizirat će se pripadnost javnih prihoda

Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine sutra (26. lipnja/srijeda) organizira 10. sjednicu Skupštine Saveza općina i gradova FBiH koja će se održati u Hotelu „Grand “ u Neumu, javlja Hrvatski Meijski Servis.

Sjednici prisustvuju načelnici/gradonačelnici s područja Federacije Bosne i Hercegovine.

Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine je organizacija koja, u skladu s Europskom poveljom o lokalnoj samoupravi i Zakonom o principima lokalne samouprave u Federaciji BiH, okuplja sve jedinice lokalne samouprave u Federaciji BiH i djeluje kao njihov zakonski zastupnik. Svrha Saveza kao predstavnika općina i gradova Federacije BiH, je da predstavlja i zastupa njihove interese na najbolji mogući način prema svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici je planirano potpisivanje Sporazuma o suradnji između Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i Saveza općina i gradova FBiH. Potpisnici su suglasni da Savez općina i gradova Federacije BiH ostvaruje aktivnu ulogu u predlaganju zakonskih i drugih akata radnim tijelima Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Glavna tema ovogodišnje Skupštine je predstavljanje Analize pripadnosti javnih prihoda jedinicama lokalne samouprave u FBiH.

Vesna Travljanin, direktorica Saveza općina i gradova FBiH podnijet će izvješće o radu Saveza za prethodno razdoblje.

Sjednici će prisustvovati Jelka Milićević, ministrica financija FBiH i dopredsjednica Vlade FBiH, Elvir Karajbić, predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, Irfan Čengić, predsjednik Komisije za lokalnu samoupravu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, te ostale međunarodne agencije i partnerske organizacije iz oblasti lokalne samouprave.

/HMS/

na vrh članka