Dodik: Riskiraju da BiH uopće postoji

Dodik: Riskiraju da BiH uopće postoji

"Oni riskiraju da BiH funkcionira, a ja bih rekao da riskiraju da BiH uopće postoji, a oni koji tvrde da BiH ne može da se raziđe, samo ću ih podsjetiti da je bilo mnogo onih koji su govorili se Jugoslavija ne može raspasti pa ste vidjeli kako to izgleda", poručio je na današnjoj konferenciji za medije predsjedatelj Predsjedništva BiH, Milorad Dodik."Neće se igrati sa srpskim nacionalnim interesima na nivou BiH. Ona će biti predstavljena u punom kapacitetu ili neće biti nikako. Mene Bakir Izetbegović, on meni nije nikakav partner. On mene ne zanima. Oni su pobjednici kod svog naroda, ja to ne mogu da mijenjam, biram ili izbjegnem. Na nivou BiH mi donosimo odluke i znamo što nam pripada", kazao je danas predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik, prenosi N1.

"Oni su pobjednici kod svog naroda, ja to ne mogu da mijenjam, biram ili izbjegnem. Na nivou BiH mi donosimo odluke i znamo što nam pripada", kazao je Dodik i dodao:

"To Bošnjaci danas ne daju Srbima, pokušaju nam poslati poruku da mora on da odlučuje što je naš interes. Oni moraju shvatiti da ono što se zove srpska politička reprezentacija nije ono što je bila nekada".

Dodik je dodao da se je mnogo toga neustavno u BiH.

"Neustavan je Tužilački savjet, Sud i Tužiteljstvo i što je najgore napravili su katastrofalnu praksu i bili u funkciji političkih progona. Da bi obračunali i činili dalje progorene, krenuli su na VSTV i doveli tužitelje koje njima odgovaraju da bi procesuirali zajedno s podaničkim medijima i pokušali devastirati još više stvari", ističe i dodaje:

"Oni riskiraju da BiH funkcionara, a ja bih rekao da riskiraju da BiH uopće postoji, a oni koji tvrde da BiH ne može da se raziđe, samo ću ih podsjetiti da je bilo mnogo onih koji su govorili da se Jugoslavija ne može raspasti pa ste vidjeli kako to izgleda".

"Ponovo da kažem, Izetbegović nije moja koalicija niti moj partner. RS je odlučila i neće u NATO, džaba pričate priču. Ne razumijem zašto je sada toliko u interesu Bošnjaka da se sada priključe. Neće. Ne može jer to neće srpski narod. Ne mogu se u BiH tako donositi odluke. To što je bilo prije, to je neka druga priča", dodao je i nastavio:

"Meni je žao proračuna, neću ni je dobivati platu od ponedjeljka ako ne dođe do odluke o privremenom financiranju".

Pogled.ba

na vrh članka