Mijo Brajković: Emotivno sam vezan za Aluminij, spreman sam pomoći bez naknade

Mijo Brajković: Emotivno sam vezan za Aluminij, spreman sam pomoći bez naknade

Nekadašnji generalni direktor Aluminija d. d. Mostar Mijo Brajković u izjavi za N1 govorio je o stanju u ovom nekadašnjem gospodarskim gigantu. Kako je kazao, "rješenje problema Aluminija je jedino iskrena želja, bez figa u džepu, svih vlasnika da se nađe izlaz iz ove situacije"."Nažalost, ovo je trebalo rješavati znatno prije, odnosno kada su nastupila prva dugovanja i gubitci. Najveća greška je napravljena 2006. godine kada je trebala biti privatizacija u kojoj je trebalo biti uplaćeno 300 milijuna eura za 88 posto vlasništva, od čega 170 milijuna za nove investicije i 130 milijuna eura za obeštećenje svih starih radnika, Bošnjaka, Srba i Hrvata. Zbog opstrukcije pojedinih ministara u Vladi Federacije, ta privatizacija nije realizirana", kazao je Brajković za N1.

Uprava Aluminija d.d. Mostar priopćila je u četvrtak kako je Glencore osigurao financijska sredstva za kupnju struje i sirovina za rad tog kombinata za sljedeća četiri dana. Mediji su ga povezivali s Glencoreom, međutim, Brajković to kategorično demantuje.

"Što se tiče mene kao konzultanta u Glencoreu, ja nemam nikakvih poslovnih kontakata s tom firmom i ne znam čemu taj spin. Ja sam u mirovini već jedanaestu godinu i nemam nikakvog kontakta ni s Aluminijem, ni Glencoreom", navodi Brajković.

Poslao je poruku aktulenom vodstvu Aluminija, ali i Vladi FBiH.

"Ukoliko netko bude smatrao da ja mogu pomoći Aluminiju na bilo koji način, uvijek sam za to spreman i to bez ikakve materijalne naknade, jer sam skoro 40 godina proveo u Aluminiju i emocionalno sam vezan uz njega", kazao je nekadašnji generalni direktor Aluminija Mijo Brajković za N1.

Pogled.ba

na vrh članka