Vlasti u Hrvatskoj tvrde da nisu donijele odluku da će radioaktivni nuklearni otpad biti odlagan na Trgovskoj gori

Vlasti u Hrvatskoj tvrde da nisu donijele odluku da će radioaktivni nuklearni otpad biti odlagan na Trgovskoj gori

Vlasti u Hrvatskoj tvrde nisu donijele odluku da će nisko i srednje radioaktivni nuklearni otpad biti odlagan na Trgovskoj gori u blizini granice s BiH.

“Prema zaključcima s 12. sjednice Međudržavne komisije za praćenje provođenja ugovora između Vlade Hrvatske i Vlade Slovenije o uređenju statusnih i drugih pravnih odnosa u vezi s ulaganjem, korištenjem i razgradnjom Nuklearne elektrane `Krško`, Koordinacijski odbor će obavijestiti predsjednike hrvatske i slovenske delegacije Međudržavne komisije o tome jesu li pronašli moguće rješenje u vezi sa zajedničkim odlaganjem nisko i srednje radioaktivnog nuklearnog otpada”, istaknuli su u Ministarstvu zaštite okoliša i energetiku Hrvatske, prenosi Srna.

U ovom ministarstvu su istaknuli da je sljedeći sastanak Koordinacijskog odbora planiran u kolovozu 2019. godine, a sjednica Međudržavne komisije, koju će organizirati, slovenska strana u rujnu 2019. godine, te da će o daljnjim aktivnostima javnost biti pravovremeno informirana.

Hrvatska već dvije godine razmatra izgradnju odlagališta nuklearnog otpada na granici s BiH, a hrvatski mediji su objavili da je donesena definitivna odluka da se ide u taj projekt, što su demantirale informacije iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike Hrvatske.

/HMS/

na vrh članka